Fed Cup: Slovensko s kvartetom Cibulková, Hantuchová, Rybáriková a Čepelová

NETKY.SK • 29 Január 2014, 11:18 • 2 min
Fed Cup: Slovensko s kvartetom Cibulková, Hantuchová, Rybáriková a Čepelová

BRATISLAVA - Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu Slovenska na budúcotýždňové bratislavské stretnutie s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 tenisových reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Na stredajšej tlačovej besede v dejisku to oznámil kapitán tímu Matej Lipták. Hrať sa bude 8. - 9. februára loptami Dunlop Fort All Court na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC. Do prípravy sa zapojí aj Karolína Schmiedlová.

Kvarteto hostiek zatiaľ nie je známe. Šéfka realizačného štábu Barbara Rittnerová ho zverejní takisto 29. januára. Pre portál Tennis.de predznamenala, že napevno ráta s členkou Top 10 svetového rebríčka WTA Angelique Kerberovou a úradujúcou finalistkou Wimbledonu Sabine Lisickou. Druhá spomenutá si však na tohtotýždňovom turnaji v thajskej Pattayi zranila rameno a rozsah poškodenia stanovia až vyšetrenia po jej prílete domov. Do úvahy ďalej prichádzajú najmä Julia Görgesová, Andrea Petkovicová, Mona Barthelová, Annika Becková a deblová špecialistka Anna-Lena Grönefeldová. V každej zostave sa môžu udiať dve zmeny pred žrebom programu, ktorý bude v piatok 7. februára. 

Víťaz tohto tretieho vzájomného duelu bude 19. - 20. apríla v semifinále bojovať s úspešným zo súbežného stretnutia Austrália - Rusko, ktoré sa koná v tasmánskom Hobarte. Slovenky by bez ohľadu na meno súpera znova mali výhodu domáceho prostredia, a to na základe pravidla o reciprocite, ktoré platí v súvislosti s týmito majstrovstvami sveta tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). V hornej polovici "pavúka" sú štvrťfinálové dvojice USA - Taliansko (Cleveland) a Španielsko - Česko (Sevilla). Finále bude 8. - 9. novembra. 

Cibulková po svojom premiérovom grandslamovom finále na Australian Open v Melbourne minulú sobotu v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá na podnet agentúry SITA povedala: "Po takomto úspechu to ani nemohlo vyjsť krajšie, že si zahrám doma pred našimi fanúšikmi. Budú to kvalitné a ťažké zápasy, ale maximálne sa na ne teším. Milujem hrať za Slovensko a opäť budem mať tú príležitosť." 

Bilancia Sloveniek s Nemkami je 1:1. V júli 1994 prehrali na antuke vonku vo Frankfurte 1:2. Pri vtedajšom - hracím modelom inom a na počet zápasov útlejšom - formáte Fed Cupu získali bod vo štvorhre už za nezvratného stavu 0:2, postarali sa oň Karina Habšudová a Janette Husárová. V singloch neuspeli Habšudová a Radka Zrubáková. Slovenky dosiahli revanš v apríli 2003 na antuke vonku v Ettenheime - 3:2 zásluhou dvoch príspevkov Hantuchovej a jedného Ľudmily Cervanovej. 

Držiteľky trofeje spred tucta rokov Slovenky odohrali v sezóne 2013 obe svoje stretnutia vonku: zvíťazili 3:2 nad Srbkami vo februárovom štvrťfinále v Niši a prehrali 2:3 s Ruskami v aprílovom semifinále v Moskve (po sobote pritom viedli nad "zbornou" nádejne 2:0). Pred vlastnými fanúšikmi si dosiaľ naposledy zahrali vo februári 2012 a zvíťazili v Bratislave v 1. kole II. svetovej skupiny nad Francúzkami 3:2. Skóre 3:2 či 2:3 sa zrodilo v ich ostatných deviatich vystúpeniach v Pohári federácie. Družstvo SR figuruje na 5. priečke v renkingu ITF, súperky sú na 9. pozícii. 

Nemky sú dvojnásobné víťazky Pohára federácie (1987 a 1993). Vo februári 2013 si v 1. kole II. svetovej skupiny poradili v Limoges s domácimi Francúzkami 3:1. V apríli zvládli dramatické play-off o elitnú osmičku proti Srbkám: v Stuttgarte rozhodli vo štvorhre Grönefeldová s Lisickou. Nemky naposledy uspeli v 1. kole svetovej skupiny v roku 2002. 

V sobotu aj v nedeľu sa bude hrať od 13.00 h. Cena vstupeniek je od 15 eur na deň, v distribúcii sú prostredníctvom sietí www.ticketportal.sk a www.predpredaj.sk, resp. na recepcii NTC. 

Oficiálna predbežná nominácia tenistiek Slovenska na stretnutie s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 reprezentačných družstiev žien (8. - 9. februára, tvrdý povrch DecoColor v Aegon aréne NTC v Bratislave): 

Dominika Cibulková (13. vo svetovom rebríčku vo dvojhre, 159. vo štvorhre) 
Daniela Hantuchová (31. / 41.) 
Magdaléna Rybáriková (32. / 110.) 
Jana Čepelová (82. / 210.) 
kapitán: Matej Lipták 

Predpokladaná nominácia Nemecka: 
Angelique Kerberová (9. / 137.) 
Sabine Lisická (15. / 66.) 
Julia Görgesová (102. / 27.) 
Anna-Lena Grönefeldová (- / 14.) 
kapitánka: Barbara Rittnerová 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies