Fed Cup: Slovenky prehrávajú s Nemeckom 0:3 a budú bojovať o záchranu

NETKY.SK • 9 Február 2014, 15:10 • 2 min
Fed Cup: Slovenky prehrávajú s Nemeckom 0:3 a budú bojovať o záchranu

BRATISLAVA - O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Angelique Kerberová, ktorá v dueli tímových jednotiek zdolala Dominiku Cibulkovú.

slovakia

left justify in out

Slovenské tenistky budú 19.-20. apríla bojovať o záchranu vo svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrávajú v bratislavskom NTC s Nemeckom už 0:3. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitánky Barbary Rittnerovej sa na tvrdom povrchu DecoColor zaslúžila Angelique Kerberová, ktorá v dueli tímových jednotiek zdolala Dominiku Cibulkovú za 1:44 v dvoch setoch 6:3a 7:6 (5). Slovenky spoznajú svoje súperky v baráži v utorok 11. februára, keď je v londýnskej centrále ITF na prorgame žreb.

Cibulkovej nevyšiel úvod stretnutia s Kerberovou, keď hneď v úvodnom geme stratila podanie a Nemka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Svetová deviatka rovnako ako v sobotňajšom dueli proti Daniele Hantuchovej kvalitne returnovala, pri dlhých výmenách od základnej čiary triafala čiary. Po ďalšom brejku v siedmom geme odkočila Cibulkovej 5:2 a prvý set zakončila víťazným forhendom. V druhom dejstve si obe hráčky držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hra sa presadila Kerberová, ktorá za stavu 6:5 premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu na 2:4.

Vo fedcupovej histórii išlo o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Nemeckom. Tím Nemecka vedie po bratislavskom meraní síl 2:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky počas víkendu uspejú, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.'



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona