Fed Cup: Slovenky odštartovali prípravu na Nemecko v kompletnom zložení

NETKY.SK • 3 Február 2014, 14:19 • 2 min
Fed Cup: Slovenky odštartovali prípravu na Nemecko v kompletnom zložení

BRATISLAVA - Slovenské tenistky v pondelok odštartovali spoločnú prípravu na víkendový zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Nemecku v kompletnom zložení. Kapitán Matej Lipták mal v bratislavskom NTC k dispozícii finalistku Australian Open Dominiku Cibulkovú, Danielu Hantuchovú, Magdalénu Rybárikovú i Janu Čepelovú.

slovakia

left justify in out

Z Nemiek si tvrdý povrch DecoColor pod drobnohľadom kapitánky Barbary Rittnerovej popoludní vyskúšali Angelique Kerberová a Andrea Petkovičová. Julia Görgesová a deblová špecialistka Anna-Lena Grönefeldová sa mali k tímu pripojiť vo večerných hodinách. Rittnerovej nebude k dispozícii vlaňajšia wimbledonská finalistka Sabine Lisická, ktorá si minulý týždeň na turnaji v thajskej Pattayi zranila rameno.

Sobotňajší i nedeľňajší program odštartuje v NTC o 13.00.  Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky v druhý februárový víkend uspejú,, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies