Fed Cup: Slovenky nepodceníme, odhodlane tvrdí Wozniaková

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 15:14 • 2 min
Fed Cup: Slovenky nepodceníme, odhodlane tvrdí Wozniaková

QUÉBEC CITY - Aleksandra Wozniaková je podľa rebríčka až treťou domácou voľbou pre nadchádzajúci duel play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 tenisových reprezentačných družstiev žien medzi Kanadou a Slovenskom v Québec City.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na desaťročné skúsenosti a 47 absolvovaných zápasov v Pohári federácie (bilancia 39 víťazstiev - 8 prehier) však zároveň je najskúsenejšou členkou kvarteta, ktoré bude mať k dispozícii kapitán Sylvain Bruneau. Do kádra sa 27-ročná rodáčka z Montrealu vrátila vo februári po dvojročnej pauze a pomohla Kanaďankám k triumfu nad Srbkami (3:1) v 1. kole II. svetovej skupiny. V roku 2013 vynechala väčšiu časť sezóny pre zranenie a neskôr aj operáciu ramena.

 

"Množstvu ľudí vďačím za môj návrat do tímu. Jedným z nich je André Parent, ktorý sa stal aj kondičným trénerom fedcupového tímu. Dôležitými osobami sú fyzioterapeutka Marlene Nobregová a masážna terapeutka Samantha Coxová. Samozrejme, treba spomenúť kapitána Sylvaina Bruneaua a trénera Simona Larosa," vyrátala vplyv kľúčových osúb z kanadského tímu Wozniaková. 

 

Vo svojom blogu na portáli TSN ďalej pripomenula, že len druhý raz budú Kanaďanky bojovať v play-off zápase o elitnú spoločnosť. V prípade, že zvíťazia, prepíšu domácu tenisovú históriu, lebo v osmičke najlepších ženských tímov by sa ocitli prvý raz. Napriek tomu, že slovenskému družstvu bude chýbať trio rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Wozniaková varuje pred akýmkoľvek podcenením súperiek zo strednej Európy. 

 

"Sebavedomie Jany Čepelovej bude vysoké po jej nedávnom finále na turnaji v Charlestone. Karolína Schmiedlová je tiež hráčka prvej svetovej osemdesiatky. Preto bude veľmi dôležité, aby sme ukázali náš najlepší tenis. Aj keď Cibulková a Hantuchová neprídu, podcenenie Sloveniek neprichádza do úvahy," zdôraznila Wozniaková. V závere svojho blogu podotýka, že spolu s kolegyňami z tímu sa budú snažiť čo najviac využiť priazeň domáceho publika v novom amfiteátri PEPS Laval University. "Hrať doma v Québec City je pre nás veľká šanca na víťazstvo, lebo budeme mať za sebou 3500 fanúšikov. Budeme sa prezentovať ako jeden tím a povzbudzovať sa navzájom," sľúbila Wozniaková aj za svoje spoluhráčky. 

 

Stretnutie Kanada - Slovensko odohrajú na tvrdom povrchu v hale Pavillon de l'éducation physique et des sports. Prvé dve dvojhry sa 19. apríla budú odvíjať od 21.00 h SELČ (15.00 h miestneho času), druhé dve dvojhry a štvorhra 20. apríla od 19.00 h SELČ (13.00 h miestneho času). V kanadskom tíme sú okrem Wozniakovej aj semifinalistka tohtoročného Australian Open Eugénie Bouchardová, ďalej Sharon Fichmanová a Gabriela Dabrowská. Slovenské kvarteto kapitána Mateja Liptáka poznačené viacerými zmenami tvoria Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová a skúsená deblistka Janette Husárová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies