Fed Cup: Schmiedlová prehrala so Stosurovou, Austrálčanky vedú 2:1

NETKY.SK • 7 Február 2016, 15:21 • 2 min
Fed Cup: Schmiedlová prehrala so Stosurovou, Austrálčanky vedú 2:1

BRATISLAVA - Líderka domáceho tímu Karolína Schmiedlová prehrala v úvodnej nedeľňajšej dvojhre, celkovo tretej, s jednotkou hostiek Samanthou Stosurovou za 117 minút 6:7 (5), 5:7 v rámci víkendového bratislavského stretnutia Slovensko - Austrália v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Hostky vedú 2:1, sú v "mečbalovej" pozícii.


Schmiedlová v otváracom sete viedla 5:1 a 40:15 pri svojom podaní. Urobila však dvojchybu (druhú v tejto hre) a pustila ňou favoritku nazad. V jedenástom geme si Slovenka podvrtla členok, ošetriť si ho nechala po tretej hre druhej časti. V tajbrejku sa dostala z 0:3 s jedným minibrejkom na 3:3 a neskôr mala mierny náskok 5:4 a príjem, ale do konca tejto časti napokon už nezískala ani loptičku. Pri skóre 5:5 sa Stosurová presadila smečom aj po prípravnom údere, ktorý sa javil ako pridlhý. Setbal premenila bekhendovým volejom po presvedčivom postupnom útoku.

Do druhej časti vstúpila Schmiedlová znova nádejne - 2:0. Čoskoro to však bolo 2:3 aj po spomenutom intermezze s fyzioterapeutkou na kurte. V šiestej hre si Slovenka poradila s brejkbalom (do problémov sa dostala z 30:0) a vynikajúco jej vyšiel gem na returne za stavu 3:3. Potvrdzovanie však nezvládla: Austrálčanka úradovala najmä forhendovými returnami. Pri skóre 4:5 z pohľadu Schmeidlovej sa Stosurová skvostnými obiehanými forhendovými ofenzívami ako cez kopirák vyškriabala z 0:40 na returne až k zhode, mečbal však nemala. Následne sa v pohode posunula na 6:5. Na začiatku dvanásteho gemu privítala darček v podobe dvojchyby, bekhendovým volejom išla na 30:15, ďalším obehnutým forhendom na 40:15. Prvý mečbal si pokazila prepálením forhendu, pri druhom zabral jej aktívny prístup počnúc dôrazným returnom druhého servisu.

 

"Veľmi ma to mrzí, bola som blízko, viedla som 5:1 a mala som dva setbaly... Do toho skóre som hrala neuskutočne. Škoda, že som si to neudržala dlhšie a neuhrala aspoň jeden set. Bol to veľmi dobrý zápas. Určite lepší ako ten môj včerajší, hoci tentoraz som napokon prehrala. Keď som viedla, začala som hrať menej agresívne a ona si v dôležitých chvíľach počínala naozaj dobre. Využila moju pasivitu, dostala sa do toho a tlačila ma. Dovtedy som predvádzala moju hru a súperka behala, potom sa to však vymenilo. Musím sa naučiť sama dohrať tie stavy, viac si veriť, ísť do toho sevabedomejšie a pozitívnejšie," uznala Schmiedlová v rozhovore pre RTVS. Mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 9:25, Austrálčanka 26:51. Víťazka zvládla 11 z 12 zákrokov pri sieti a premenila polovicu z desiatich brejkbalov, Slovenka 4 z 5.


V súlade s očakávaniami bol po sobotňajších singloch stav 1:1. Najprv si Schmiedlová poradila s debutantkou Arinou Rodionovovou za 182 minút 5:7, 7:5, 6:0 z manka 5:7, 1:4 s dvojitým brejkom. Následne na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou vypredanej Aegon arény NTC nestačila Jana Čepelová na Stosurovú, podľahla jej za 76 minút 3:6, 4:6, hoci začala sľubne 3:1.

Na záverečnú dvojhru by mali nastúpiť Jana Čepelová a Arina Rodionovová, ale kapitáni Matej Lipták a Alicia Moliková môžu urobiť zmeny rovnako ako v súvislosti so štvorhrou, na ktorú v piatok pred žrebom programu nahlásili zloženie Čepelová, Daniela Hantuchová - Casey Dellacquová, Stosurová. V kádroch sú okrem vymenovaných hráčok aj Dominika Cibulková, resp. Kimberly Birrellová.

Pohár federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien - II. svetová skupina - 1. kolo:
(6. - 7. februára, Bratislava, Aegon aréna NTC, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou)

SLOVENSKO - AUSTRÁLIA 1:2 po nedeľňajšej III. dvojhre

Nedeľa - dvojhra:
Karolína Schmiedlová - Samantha Stosurová 6:7 (5), 5:7 za 117 minút (58, 59)

Výsledky sobotňajších dvojhier:
Karolína Schmiedlová - Arina Rodionovová 5:7, 7:5, 6:0 za 182 minút (63, 87, 32)
Jana Čepelová - Samantha Stosurová 3:6, 4:6 za 76 minút (34, 42)

Zostávajúci program:
Dvojhra:
Jana Čepelová - Arina Rodionovová / bilancia: 0:0
Štvorhra:
Jana Čepelová, Daniela Hantuchová - Casey Dellacquová, Samantha Stosurová

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies