Fed Cup: Schmiedlová po zmene pravidiel jednotkou kádra SR

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:34 • 2 min
Fed Cup: Schmiedlová po zmene pravidiel jednotkou kádra SR

BRATISLAVA - Karolína Schmiedlová vzhľadom na zmenu pravidiel, ktorá vstúpila v Pohári federácie tenisových reprezentačných družstiev žien aj v Davisovom pohári tímov mužov do platnosti od sezóny 2015, bude jednotkou kádra SR na víkendové bratislavské stretnutie so Švédkami v play-off o II. svetovú skupinu Fed Cupu 2016 na antuke v Aegon aréne NTC.

slovakia

left justify in out

Nové znenie pravidla VIII./32/b v súvislosti s PF potvrdil pre agentúru SITA Nick Imison z Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Dosiaľ boli pri stanovovaní hierarchie relevantné renkingové postavenia v čase oficiálnej predbežnej nominácie desať dní pred žrebom, čo by konkrétne v tomto prípade znamenalo interné poradie Daniela Hantuchová (48.), Magdaléna Rybáriková (49.), Karolína Schmiedlová (67.), Jana Čepelová (122.) podľa rebríčka WTA vo dvojhre k 6. aprílu. Po novelizácii je však určujúci najčerstvejší renking, a teda platí zostupnosť Schmiedlová (46.), Hantuchová (49.), Rybáriková (53.), Čepelová (118.) na základe hodnotenia k 13. aprílu. 

 

Slovenská rebríčková jednotka súčasnosti Dominika Cibulková (35.) sa zotavuje po marcovej operácii ľavej nohy a do súťažného diania sa vráti najskôr začiatkom júna. 

 

Švédsko pri absencii Johanny Larssonovej (47.) aj niekdajšej členky Top 30 Sofie Arvidssonovej (280.) vyrukuje s kvartetom Susanne Celiková (221.), Rebecca Petersonová (235.), Ellen Allgurinová (366.), Cornelia Listerová (681.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies