Fed Cup: Rusky v aprílovom semifinále napokon aj so Šarapovovou

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 11:23 • 2 min
Fed Cup: Rusky v aprílovom semifinále napokon aj so Šarapovovou

SOČI - Držiteľka kariérneho Grand Slamu Maria Šarapovová napokon predsa pomôže tenistkám Ruska 18. - 19. apríla na antuke v hale Adler Arena v Soči proti Nemkám v semifinále Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

"Soči, vraciam sa! Tentoraz aj s tenisovým výstrojom," skonštatovala Šarapovová prostredníctvom Twitteru, čím zjavne pripomenula, že vlani 7. februára priniesla na plochu štadióna Fišt pochodeň s olympijským ohňom.

 

 

 

 

V polovici februára Tass s odvolaním sa na prezidenta Ruskej tenisovej federácie (FTR) Šamiľa Tarpiščeva predznamenala, že dvojka terajšieho renkingu WTA Šarapovová po štvrťfinálovom dvojbodovom príspevku proti Poľkám v Krakove (4:0 pre "zbornú") vynechá semifinále týchto MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Dvadsaťsedemročná sibírska rodáčka bude v týždni po aprílovom asociačnom víkende hrať na halovom antukovom podujatí Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte, na ktorom získala titul v sezónach 2012 - 2014.

 

Šarapovová podľa nových kritérií ITF týkajúcich sa štartu na OH potrebuje byť v definitívnom družstve v PF ešte v súvislosti s dvoma zápasmi. Ak by Rusky bez nej prehrali v semifinále, musela by v sezóne 2016 absolvovať (aspoň prítomnosťou v kádri) obe ich stretnutia pred olympijskými hrami v brazílskom Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona