Fed Cup: Rusko, Taliansko, Austrália a Rumunsko možnými súpermi Slovenska

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 10:37 • 2 min
Fed Cup: Rusko, Taliansko, Austrália a Rumunsko možnými súpermi Slovenska

BRATISLAVA - Rusko, Taliansko, Austrália a Rumunsko sú možnými súpermi Slovenska 11. - 12. februára 2017 v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie tenisových reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Okrem SR budú 20. júna pri žrebe v chorvátskom Záhrebe v rámci druhej osmičky v hierarchii týchto MS tímov ITF nenasadené aj Ukrajina, Belgicko a Taiwan. Definitívu rozloženia na dve štvorice síce stanoví až pondelňajšia aktualizovaná verzia fedcupového renkingu krajín, ale rozdiel medzi štvrtým Rumunskom (9.) a piatym Slovenskom (17.) je momentálne natoľko veľký, že zmena sa reálne nedá predpokladať.

Slovenky by mali proti Ruskám výhodu domáceho prostredia, za Austrálčankami by cestovali (resp. zostali na južnej pologuli po melbournskom grandslamovom podujatí, ak by medzičasom nehrali na turnajoch WTA v ruskom Petrohrade či taiwanskom Kaohsiungu), v prípade Talianska a Rumunska by o hostiteľskom štáte rozhodol dodatočný žreb.

Držiteľky Fed Cupu 2002 Slovenky sa udržali v II. svetovej skupine prostredníctvom víkendového bratislavského víťazstva 3:2 nad Kanaďankami. Záchranársku výzvu zvládli druhý rok v rade.

Zoznam účastníkov II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 tenisových reprezentačných družstiev žien a ich terajšie postavenie v renkingu krajín podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF):

Nasadení:
Rusko 2. - hralo by sa v SR
Taliansko 3. - o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb
Austrália 8. - hralo by sa v Austrálii
Rumunsko 9. - o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb
------------------------------------------------------------------------------------------------
Nenasadení:
Slovensko 17.
Ukrajina 20.
Belgicko 22.
Taiwan 27.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies