Fed Cup: Rusi aj Česi s ňou rátajú, Šarapovová však hovorí možno

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 11:16 • 2 min
Fed Cup: Rusi aj Česi s ňou rátajú, Šarapovová však hovorí možno

MOSKVA - Ruská a dokonca aj domáca česká strana naisto rátajú so štartom Marie Šarapovovej za hostky v novembrovom finále Pohára federácie 2015 tenisových reprezentačných družstiev žien, držiteľka kariérneho Grand Slamu to však v predstihu nevidí natoľko jasne.

slovakia

left justify in out

"Bude to dva týždne po šampionáte v Singapure. Sú to presne tie dva týždne, počas ktorých si obvykle beriem voľno. Aj s prihliadnutím na ďalšiu sezónu vrátane olympijských hier to bude veľmi dôležité rozhodnutie. Vyhodnotím si všetky klady aj zápory, pretože vo finále Fed Cupu som si ešte nezahrala. Budúci rok je však veľmi významný a ja chcem naň zostať zdravá a byť kvalitne pripravená. Ak sa teda po WTA Finals nebudem na ten Fed Cup cítiť a mal by nejako ohroziť moje dlhodobé plány, potom nenastúpim," citoval čerstvo 28-ročnú dvojku renkingu Šarapovovú portál Live-Tennis.com počas antukového podujatia v nemeckom Stuttgarte.


Niekdajšia líderka renkingu Šarapovová pôvodne figurovala v ruskom kádri na minulotýždňové semifinále proti Nemkám v Soči (3:2), ale napokon nedohrala, nestihla si dostatočne doliečiť nohu. Vo februárovom štvrťfinále prispela dvoma singlovými bodmi k víťazstvu Rusiek 4:0 nad Poľkami v Krakove. Ešte stále však potrebuje dva štarty v zostávajúcich troch asociačných termínoch, ak hodlá splniť kritériá Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v súvislosti s OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.


"Hrať by mali tie najlepšie," povedal podľa SovSport.ru šéf národného olympijského výboru Alexander Žukov na otázku, či by štart Šarapovovej bol férový k tenistkám, ktoré vybojovali postup, a dodal: "Máme dohodu, že Maria nastúpi."


Kapitán obhajkýň trofeje Češiek Petr Pála podľa Tennis-Arena.cz vyhlásil: "Neviem, prečo by neprišla. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať sezóna. Predpokladám však, že Rusko pricestuje aj so Šarapovovou."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies