Fed Cup: Obhajkyne trofeje Češky v Kanade bez Kvitovej aj Šafářovej

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:21 • 2 min
Fed Cup: Obhajkyne trofeje Češky v Kanade bez Kvitovej aj Šafářovej

PRAHA - Bez Petry Kvitovej a Lucie Šafářovej, strojkýň vlaňajšieho novembrového pražského finálového triumfu 3:1 nad Nemkami, je oficiálna predbežná nominácia tenistiek Česka na stretnutie s Kanaďankami 7. - 8. februára na tvrdom povrchu v hale PEPS v Québec City vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Kapitán Petr Pála v utorok oznámil, že vyrukuje s kvartetom Karolína Plíšková, Tereza Smitková, Denisa Allertová a Lucie Hradecká. Okrem poslednej spomenutej univerzálky sú všetky zostávajúce členky kádra debutantkami.

 

"Myslím si, že zostava, ktorá tam ide, je dostatočne kvalitná na úspech. Aj v prípade, že Kanaďanky nastúpia v najsilnejšom zložení, to budem vidieť ako vyrovnané stretnutie," citoval Pálu web iDnes.cz. 

 

Šéf realizačného štábu hostiek nemá k dispozícii ani Barboru Záhlavovú-Strýcovú, Kláru Koukalovú či Kateřinu Siniakovú. "Vzhľadom na ich rôzne programy - niektoré hráčky sa chcú dostať vyššie v rebríčku a iné obhajujú po Fed Cupe dosť bodov - to rešpektujem. Všetky prisľúbili štart v ďalšom kole," predznamenal Pála. 

 

"Do Kanady sa teším, hoci to bude ďaleká cesta a úplne sa to nehodí do môjho turnajového plánu. Byť jednotkou je však neskutočné," povedala členka Top 20 Karolína Plíšková, ktorá sa z 30-stupňových horúčav panujúcich v grandslamovom Melbourne presunula domov do klímy okolo bodu mrazu a čoskoro ju čakajú 20-stupňové mínusy: "Bude to náročné a drsné. Neviem, čo to urobí s telom, ale dúfam, že to zvládneme." K absencii hviezd Plíšková dodala. "Nejako extra sa to nehodí nikomu. Dievčatá úplne chápem. Odohrali toho dosť a majú nabitý plán." 

 

Hlavnou hviezdou domácich je finalistka vlaňajšieho Wimbledonu Eugenie Bouchardová, jej účasť však ešte nie je istá. Kanaďanky vlani v apríli v play-off o elitnú osmičku zvíťazili v rovnakom dejisku nad Slovenkami 3:1. Češky triumfovali vo Fed Cupe v troch z predchádzajúcich štyroch sezón. Akurát predvlani prerušili ich panovanie Talianky. 

 

Česko vedie v bilancii zo vzájomných súbojov nad Kanadou 5:0, z toho v ére samostatnosti 2:0. V roku 2002 triumfovalo na antuke v Přerove 5:0. "Javorové listy" majú historické maximum v podobe semifinále ročníka 1988. Postupujúci z duelu Kanada - Česko sa 18. - 19. apríla v semifinále stretne s úspešným zo súboja Taliansko - Francúzsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona