Fed Cup: Naše tenistky pocestujú do Talianska, podľa Liptáka môžeme prekvapiť

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 09:37 • 2 min
Fed Cup: Naše tenistky pocestujú do Talianska, podľa Liptáka môžeme prekvapiť

ZÁHREB - Slovenské tenistky sa v 1. kole II. svetovej skupiny budúcoročného Pohára federácie (11.-12. februára) predstavia v Taliansku. Rozhodol o tom pondelňajší večerný žreb v múzeu Mimara v chorvátskom Záhrebe, pri ktorom Slovenky figurovali medzi nenasadenými tímami. Okrem Talianok ešte mohli naraziť na Rusko, Austráliu alebo Rumunsko. O výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

slovakia

left justify in out

Vo fedcupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas. V roku 2002 zvíťazilo slovenské družstvo v semifinále finálového turnaja v španielskom Maspalomase 3:1 a spanilú jazdu napokon zakončilo ziskom cennej trofeje. Dva body vtedy vybojovala Janette Husárová - terajšia fedcupová trénerka. Slovenská ekipa vo februári prehrala v bratislavskom NTC s Austráliou 2:3, keď nenašla recept na Samanthu Stosurovú. V apríli však zvládla záchranárske práce a po triumfe 3:2 nad Kanadou sa udržala v druhej svetovej osmičke.

 

Slovenský kapitán Lipták na margo žrebu pre TASR uviedol. "Myslím, že z družstiev, ktoré prichádzali do úvahy, sme si veľmi vyberať nemohli. Všetky štyri tímy boli silné a preto som si skôr prial, aby sme hrali doma. Prišiel by k nám veľmi atraktívny súper, mohli by sme si vybrať povrch a mali by sme podporu domáceho publika. To sa bohužiaľ nestalo a pocestujeme do Talianska. Je to tím, ktorý pravidelne hráva Fed Cup do posledných kôl a dosahuje v ňom výborné výsledky. Po dlhom čase sa ocitol v druhej svetovej skupine, čo potvrdzuje, že prvá i druhá osmička sú veľmi vyrovnané. Taliansko má veľmi široký káder a bude záležať na tom, v akom zložení, na akom povrchu a v akej forme oba tímy nakoniec nastúpia. Dostali sme veľmi silného súpera, ale aj náš tím má svoje kvality a môže prekvapiť."

 

Prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko považuje Taliansko za ťažkého, no veľmi atraktívneho súpera. "Talianky boli vo Fed Cupe roky vzorom pre ostatné tímy, dosiahli v tejto súťaži veľké úspechy. Škoda, že nehráme s nimi doma. Do začiatku zápasu je ešte ďaleko, preto teraz ťažko robiť nejaké prognózy. Talianky majú vo svojom strede skúsené hráčky, no my máme Dominiku Cibulková, ktorá je pri dobrej forme schopná zdolať hocikoho. Ak sa k nej pridá ešte ďalšia hráčka, nie sme bez šancí na úspech."

 

Talianskou jednotkou je momentálne Roberta Vinciová, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA na siedmom mieste. Antuková špecialistka Sara Erraniová je 22., Camila Giorgiová 68. a Karin Knappová 90. Veteránke Francesce Schiavoneovej, ktorá bola v roku 2002 priamou aktérkou jediného vzájomného zápasu so Slovenskom, patrí 111. priečka.

 

žreb II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Rusko - Čínsky Taiwan, Rumunsko - Belgicko, Austrália - Ukrajina, Taliansko - SLOVENSKO

žreb I. svetovej skupiny Pohára federácie:

Česko - Španielsko, Nemecko - USA, Bielorusko - Holandsko, Švajčiarsko - Francúzsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona