Fed Cup: Kvitová v Singapure prázdna, Praha jej oživila spomienky

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:27 • 2 min
Fed Cup: Kvitová v Singapure prázdna, Praha jej oživila spomienky

PRAHA - Od tejto sezóny už dvojnásobná wimbledonská šampiónka Petra Kvitová priznala, že na nedávnom výberovom šampionáte tenistiek WTA Finals v Singapure bola "prázdna", víkendové pražské finále Pohára federácie proti Nemkám ju však burcuje: "Mám krásne spomienky na triumf práve v tejto hale pred dvoma rokmi. Nestáva sa často, aby sme mohli oslavovať ako tím. Milujem túto súťaž a atmosféru v našom zázemí," povedala 24-ročná štvorka svetového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Ľavoruká rodáčka z Bílovca pripustila, že okrem súperiek - avizovane tandemu Angelique Kerberová a Andrea Petkovicová - si musí poradiť aj s psychickými nárokmi: "Celkovo som vo Fed Cupe pod značným tlakom, v domácom prostredí si k nemu pridávam aj sama. Všetci odo mňa očakávajú dva body, vynasnažím sa urobiť ich." 

 

Podľa iDnes.cz Kvitová po náročnom individuálnom závere sezóny štyri dni odpočívala, potom začala s prípravou v Prostějove, od utorka trénuje v dejisku finále: "Kurt je značne rýchly, podobný ako na semifinále s Taliankami. Dúfam, že bude brať moju 'zákrutu'. Údery trochu kĺžu po povrchu, bude platiť rýchlosť, servis sa môže stať silnou zbraňou." 

 

Zverenkyňa Davida Kotyzu Kvitová verí, že publikum napokon bude pozitívnym faktorom: "Sezóna je dlhá, už by som radšej oddychovala. Dúfam však, že tu to bude lepšie ako v tom Singapure. Azda mi fanúšikovia dodajú energiu a poženú ma vpred." Češky sa pokúsia o tretí triumf za štyri sezóny po ročníkoch 2011 a 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies