Fed Cup: Hingisová sa po 17 rokoch vracia do švajčiarskeho kádra

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 11:09 • 2 min
Fed Cup: Hingisová sa po 17 rokoch vracia do švajčiarskeho kádra

BIEL - Švajčiarska niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA vo dvojhre a štvorka terajšieho renkingu štvorhry Martina Hingisová bude po 17 rokoch hrať v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročná košická rodáčka je k dispozícii kapitánovi Heinzovi Günthardtovi na stretnutie s Poľkami 18. - 19. apríla na tvrdom povrchu v hale v Zielonej Góre v play-off o svetovú skupinu 2016. Informáciu priniesla internetová stránka národného zväzu Swiss Tennis.

 

Hingisová sa v tejto fáze svojej kariéry venuje len štvorhre, čerstvo získala s Indkou Saniou Mirzovou double na prestížnych amerických "hardových" podujatiach v kalifornskom Indian Wells a v Miami na Floride. Vo Fed Cupe má zápasovú štatistiku 26:4, naposledy hrala vo finále edície 1998 v Ženeve proti Španielkam. Zvíťazila nad Arantxou Sánchezovou-Vicariovou aj Conchitou Martínezovou, ale domáce celkovo prehrali 2:3 po tom, ako Hingisová a Patty Schnyderová v rozhodujúcej štvorhre absolútne nestačili na spomenuté španielske legendy (0:6, 2:6).

 

Švajčiarsko bude v Poľsku bez Belindy Bencicovej, oficiálnu predbežnú nomináciu dotvárajú Timea Bacsinszká, Stefanie Vögeleová a Viktorija Golubicová. Ústretovosť Hingisovej viac ako pravdepodobne vyplýva zo základných kvalifikačných kritérií na štart na budúcoročných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies