Fed Cup: Do Kanady nejde ani Rybáriková, šancu dostane Kučová

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 09:58 • 2 min
Fed Cup: Do Kanady nejde ani Rybáriková, šancu dostane Kučová

BRATISLAVA - Slovenské tenistky sa v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie na pôde Kanady budú musieť zaobísť aj bez Magdalény Rybárikovej. Tá sa ospravedlnila pre problémy s chrbtom a v kádri ju nahradí Kristína Kučová, potvrdil Slovenský tenisový zväz (STZ) na svojej oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

Kapitán Matej Lipták tak nebude mať k dispozícii tri najvyššie postavené Slovenky vo svetovom rebríčku. Už predtým Dominika Cibulková dala prednosť štartu na turnaji WTA v Kuala Lumpur a Daniela Hantuchová príprave na nasledujúce antukové podujatia v Európe.

 

Rybáriková sa v piatok predstavila vo štvrťfinále turnaja v Katoviciach, do Quebecu ale nejde a neabsolvuje tak premiéru v pozícii fedcupovej tímovej jednotky. Šancu dostane Kristína Kučová, ktorá je momentálne vo svetovom rebríčku na 146. mieste. Okrem nej budú 19. a 20. apríla k dispozícii ešte Jana Čepelová (51.), Anna Karolína Schmiedlová (65.) a debutantka Michaela Hončová (262.).

 

"Kapitán pri riešení náhrady oslovil opätovne i aktuálne najlepšiu slovenskú deblistku Janette Husárovú. Tá vo štvrtok večer uviedla, že si to ešte musí rozmyslieť. Jej stanovisko je však dlhodobo známe - vo veku 39 rokov už chce dať prednosť mladým hráčkam," informoval web STZ.

 

V predpokladanej nominácii Kanady sú semifinalistka Australian Open Eugenie Bouchardová (19.), Sharon Fichmanová (89.), Alexandra Wozniaková (153.) a Gabriela Dabrowska (199.). Úvodné sobotňajšie dvojhry sa začnú o 21.00 SEČ, v nedeľu od 19.00 SEČ sú na programe zostávajúce dva single a záverečná štvorhra. 

 

Slovenky vo februári prehrali v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie v  bratislavskom NTC s Nemeckom 1:3. Kanaďanky si v 1. kole II. svetovej skupiny poradili v Montreale so Srbskom 3:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies