Fed Cup: Cibulková a Petkovicová nastúpi proti Hantuchovej a Kerberovej

NETKY.SK • 7 Február 2014, 11:52 • 2 min
Fed Cup: Cibulková a Petkovicová nastúpi proti Hantuchovej a Kerberovej

BRATISLAVA - Líderka domácich Dominika Cibulková a dvojka hostiek Andrea Petkovicová nastúpia v sobotu o 13.00 h na úvodnú z dvoch dvojhier prvého dňa víkendového bratislavského stretnutia Slovensko - Nemecko vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 tenisových reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Po nich sa na tvrdom povrchu DecoColor v Aegon aréne NTC predstavia Daniela Hantuchová a nemecká jednotka Angelique Kerberová. Rozhodol o tom piatkový žreb v dejisku.

 

V nedeľu takisto od 13.00 h budú najprv hrať singlové jednotky a po nich dvojky. Na záverečnú štvorhru nominovali kapitáni Matej Lipták a Barbara Rittnerová páry Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, resp. Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová. Štvrtou členkou kádra hostiteliek je Jana Čepelová. 

 

Víťaz tohto tretieho vzájomného duelu bude 19. - 20. apríla v semifinále bojovať s úspešným zo súbežného stretnutia Austrália - Rusko, ktoré sa koná v tasmánskom Hobarte. Slovenky by bez ohľadu na meno súpera znova mali výhodu domáceho prostredia, a to na základe pravidla o reciprocite, ktoré platí v súvislosti s týmito majstrovstvami sveta tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). V hornej polovici "pavúka" sú štvrťfinálové dvojice USA - Taliansko (Cleveland) a Španielsko - Česko (Sevilla). Finále bude 8. - 9. novembra. 

 

Bilancia Sloveniek s Nemkami je 1:1. V júli 1994 prehrali na antuke vonku vo Frankfurte 1:2. Pri vtedajšom - hracím modelom inom a na počet zápasov útlejšom - formáte Fed Cupu získali bod vo štvorhre už za nezvratného stavu 0:2, postarali sa oň Karina Habšudová a Janette Husárová. V singloch neuspeli Habšudová a Radka Zrubáková. Slovenky dosiahli revanš v apríli 2003 na antuke vonku v Ettenheime - 3:2 zásluhou dvoch príspevkov Hantuchovej a jedného Ľudmily Cervanovej. 

 

Držiteľky trofeje spred tucta rokov Slovenky odohrali v sezóne 2013 obe svoje stretnutia vonku: zvíťazili 3:2 nad Srbkami vo februárovom štvrťfinále v Niši a prehrali 2:3 s Ruskami v aprílovom semifinále v Moskve (po sobote pritom viedli nad "zbornou" nádejne 2:0). Pred vlastnými fanúšikmi si dosiaľ naposledy zahrali vo februári 2012 a zvíťazili v Bratislave v 1. kole II. svetovej skupiny nad Francúzkami 3:2. Skóre 3:2 či 2:3 sa zrodilo v ich ostatných deviatich vystúpeniach v Pohári federácie. Družstvo SR figuruje na 5. priečke v renkingu ITF, súperky sú na 9. pozícii. 

Nemky sú dvojnásobné víťazky Pohára federácie (1987 a 1992). Vo februári 2013 si v 1. kole II. svetovej skupiny poradili v Limoges s domácimi Francúzkami 3:1. V apríli zvládli dramatické play-off o elitnú osmičku proti Srbkám: v Stuttgarte rozhodli vo štvorhre Grönefeldová so Sabine Lisickou, ktorá teraz bola v oficiálnej predbežnej nominácii, ale napokon zo zdravotných dôvodov absentuje. Nemky naposledy uspeli v zápase svetovej skupiny v roku 2002, odvtedy šesťkrát prehrali. 

 

Cena vstupeniek je od 15 eur na deň, v distribúcii sú prostredníctvom sietí www.ticketportal.sk a www.predpredaj.sk, resp. na recepcii NTC. 

Výsledok piatkového žrebu programu víkendového stretnutia Slovensko - Nemecko vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 tenisových reprezentačných družstiev žien: 

SLOVENSKO - NEMECKO 
(Bratislava, tvrdý povrch DecColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC) 

Sobota (postupne od 13.00 h): 
Dvojhry: 
Dominika Cibulková - Andrea Petkovicová 
Daniela Hantuchová - Angelique Kerberová 

Nedeľa (postupne od 13.00 h): 
Dominika Cibulková - Angelique Kerberová 
Daniela Hantuchová - Andrea Petkovicová 
Štvorhra: 
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková - Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová 

Káder Slovenska: 
Dominika Cibulková (13. vo svetovom rebríčku vo dvojhre, 157. vo štvorhre) 
Daniela Hantuchová (30. / 43.) 
Magdaléna Rybáriková (32. / 114.) 
Jana Čepelová (82. / 210.) 
kapitán: Matej Lipták 

Káder Nemecka: 
Angelique Kerberová (9. / 136.) 
Andrea Petkovicová (36. / 101.) 
Julia Görgesová (88. / 28.) 
Anna-Lena Grönefeldová (- / 14.) 
kapitánka: Barbara Rittnerová 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona