Fed Cup: Bouchardová potvrdila svoj štart proti Slovenkám

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:36 • 2 min
Fed Cup: Bouchardová potvrdila svoj štart proti Slovenkám

BRATISLAVA - Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová potvrdila kapitánovi tímu Sylvainovi Bruneauovi svoj štart 16. - 17. apríla na antuke v Aegon aréne NTC v Bratislave proti Slovenkám v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Informáciu o účasti finalistky Wimbledonu 2014 priniesla národná verzia Yahoo. Uzávierka oficiálnych predbežných nominácií bude v stredu 6. apríla, vtedy v dejisku oznámi svoj štvorčlenný káder šéf realizačného štábu domácich Matej Lipták.

Dvadsaťdvaročná niekdajšia päťka renkingu WTA Bouchardová teraz figuruje na 46. priečke v hodnotení aj vinou jesenných zdravotných problémov, keď 4. septembra pri bizarnom páde v zázemí areálu USTA Billie Jean King National Tennis Center v New Yorku utrpela otras mozgu krátko po triumfe 7:6 (9), 4:6, 6:3 nad Dominikou Cibulkovou v 3. kole grandslamových US Open a na osemfinále proti Talianke Roberte Vinciovej nenastúpila. Do konca sezóny si trúfla na jediný zápas a ten nedohrala. Tento rok bola Bouchardová vo finále v januárovom tasmánskom Hobarte (v semifinále prekonala Cibulkovú 6:1, 4:6, 6:4) a marcovom malajzijskom Kuala Lumpure.

Montrealská rodáčka Bouchardová má vo Fed Cupe bilanciu 11:4. V apríli 2014 zdolala v Québec City v play-off o elitnú osmičku Kristínu Kučovú (7:6 /0/, 2:6, 6:1) aj Janu Čepelovú (7:6 /6/, 6:3), výrazne tým prispela k triumfu javorových listov nad Slovenkami 3:1. Odvtedy v rámci týchto MS tímov ITF hrala iba vlani v apríli proti Rumunkám vo svojom rodnom meste a nestačila na Alexandru Dulgherovú a Andreeu Mitovú, znova to bola prelínačka o svetovú skupinu, Kanaďanky prehrali 2:3. Bouchardová chýbala vo februári 2016 v Québec City v 1. kole II. svetovej skupiny proti Bieloruskám (2:3).

Bouchardová je absolútne jasnou singlovou jednotkou svojej krajiny. Nasledujú Francoise Abandová (259.), Carol Zhaová (315.), Sharon Fichmanová (327.), Heidi El Tabakhová (372.), Gabriela Dabrowská (408.) a rekonvalescentka s minulosťou 21. hráčky počítačového poradia Aleksandra Wozniaková (510.). Bouchardová nepotrebuje aprílový štart v Bratislave na to, aby splnila kritériá na účasť na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

Bouchardová tento týždeň bude hrať na zelenej antuke v americkom Charlestone v Južnej Karolíne, je nasadená ako sedemnásta a začne proti spomenutej Dulgherovej. S Karolínou Schmiedlovou má skóre 1:0 (v Pekingu 2013 ju v kvalifikácii zdolala 4:6, 6:0, 6:3), nad Cibulkovou vedie 2:0, Magdalénu Rybárikovú prekonala v 1. kole hlavnej súťaže v Pekingu 2013 presvedčivo 6:4, 6:1, s Danielou Hantuchovou si poradila 7:5, 7:5 v 1. kole predvlaňajšieho Wimbledonu, Janu Čepelovú aj Kristínu Kučovú prevýšila v uvedenom fedcupovom súboji. Do povedomia sa vtedy zapísala aj odmietnutím podania ruky pri predzápasovom fotografovaní po žrebe, označila to za "suchú" zvyklosť.

Aktuálnou zaujímavosťou je, že Bouchardovú v Charlestone sprevádza jej niekdajší kouč Nick Saviano, pod ktorého vedením dosiahla najväčšie úspechy, referuje Eh Game. Tento zdroj dodal, že nie je známe, či to znamená koniec spolupráce s Thomasom Högstedtom. Kanaďanku od rozchodu so Savianom z novembra 2014 viedol aj Sam Sumyk a krátkodobo skôr ako sparingovia Diego Ayala a Marko Dragic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies