Febiofest uvedie snímky z Cannes, Rotterdamu aj Locarna

NETKY.SK • 1 Február 2017, 12:59 • 2 min
Febiofest uvedie snímky z Cannes, Rotterdamu aj Locarna

BRATISLAVA - Organizátori Medzinárodného festivalu filmových klubov (MFFK) Febiofest zaradili do programu aj snímky z festivalov v Cannes, Rotterdame či Locarne. V sekcii Klubový film dnes uvedú drámu Bezbožní (2016), ktorú režírovala Ralitza Petrova.

slovakia

left justify in out

Snímku vyhlásili vlani na festivale v Locarne za Najlepší film. Je o ľuďoch, ktorí pre vlastné prežitie musia podvádzať či kradnúť. "Film nám ukazuje, čo všetko sa v ľuďoch skrýva a ako málo stačí, aby sa v nich prebudilo to najhoršie," uviedol umelecký riaditeľ MFFK Febiofest a kurátor sekcie Přemysl Martinek.


Podobnou tematikou sa zaoberá aj snímka Proti svojej krvi (2016) režiséra Adama Smitha. Vo filme sa predstavil napríklad Michael Fassbender, o hudbu sa postaralo duo The Chemical Brothers. "Starostlivo vyberáme do programu filmy, ktorých režiséri a autori aj dnes vnímajú film ako zrkadlo sveta a nie len ako spotrebnú zábavu," dodal Martinek.


Do programu sa dostal aj dokument Ja som ľud (2014) režisérky Anny Roussillon. Snímka sa zameriava na nepokoje a protesty v Egypte z roku 2011. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na historickú životopisnú drámu Smrť Ľudovíta XIV. (2016), ktorá mala premiéru vlani v Cannes. Režisérom diela je Albert Serra. Počas festivalu premietnu aj ocenenú drámu z Berlinale Nevolaj ma syn (2016) režisérky Anny Muylaert. Príbeh tohto filmu sa zameriava na chlapca, ktorý sa dozvie, že ho jeho domnelá matka ukradla ako bábätko z nemocnice. V sekcii Klubový film dnes uvedú aj historickú drámu Proti vetru (2014), dokument Swagger (2016) alebo animovaný film Dievča bez rúk (2016).


Febiofest sa bude konať od 2. do 8. marca v Bratislave a od 4. marca do 7. apríla zavíta do Košíc, Prešova, Martina, Banskej Bystrice, Levíc, Trnavy, Trenčína, Prievidze, Kežmarku a po prvý raz aj do Popradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona