Febiofest uvedie aj snímky nominované na Oscara

NETKY.SK • 17 Február 2017, 16:26 • 2 min
Febiofest uvedie aj snímky nominované na Oscara

BRATISLAVA - Dvadsiaty štvrtý ročník Medzinárodného festivalu filmových klubov (MFFK) Febiofest opäť ponúkne snímky nominované na Oscara či filmy z festivalov v Cannes, Benátkach a Rotterdame.

slovakia

left justify in out

V rámci sekcie Ochutnávka: Novinky ASFK organizátori podujatia uvedú vybrané tituly z významných svetových prehliadok ešte pred ich oficiálnou slovenskou kinodistribúciou. Návštevníci a návštevníčky festivalu sa tak môžu tešiť na predpremiéry životopisnej snímky Jackie od čilského režiséra Pabla Larraína, iránskej drámy Klient od Asghara Farhadiho, komédie Radio Dreams režiséra Babaka Jalaliho či Odrazy zosnulého poľského režisérka Andrzeja Wajdu. Do výberu sekcie sa dostali aj animovaná snímka Červená korytnačka, komédia Ospalá zátoka, dráma Belgica, romantická dráma Tanečnica či dokument Hitchcock/Truffaut.


Festival tento rok ponúkne dovedna 122 snímok v desiatich sekciách. Okrem spomínanej Ochutnávka: Novinky ASFK organizátori pripravili sekcie Slovenská filmová krajina, Klubový film dnes, Zrkadlo minulosti, Osobnosti klubového filmu, Klubový Jukebox, Filmový kabinet deťom, Kinoikon+, Experimental a súťažnú sekciu V strede Európy, v ktorej sa stretne 20 krátkych filmov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.


Febiofest sa bude konať od 2. do 8. marca v Bratislave a do 7. apríla zavíta tiež do Košíc, Prešova, Martina, Banskej Bystrice, Levíc, Trnavy, Trenčína, Prievidze, Kežmarku a po prvý raz aj do Popradu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona