FC VSS Košice sa opäť vracajú na štadión do Čermeľa, pomohol aj Matič

NETKY.SK • 20 September 2016, 16:53 • 2 min
FC VSS Košice sa opäť vracajú na štadión do Čermeľa, pomohol aj Matič

KOŠICE 20. septembra (SITA) - Futbalisti lídra priebežného poradia druhej najvyššej slovenskej súťaže skupiny východ FC VSS Košice budú opäť hrávať svoje domáce zápasy na štadióne Lokomotívy v Čermeli, kde účinkovali v ostatných sezónach. Ako je známe, v úvode tohto súťažného ročníka II. ligy našli "žlto-modrí" prechodný domov v neďalekej Haniske a hovorilo sa, že zvyšok sezóny 2016/2017 strávia zverenci trénera Jozefa Majoroša v Moldave nad Bodvou.

slovakia

left justify in out

Kým v lete ešte neprišlo k dohode medzi zástupcami FC VSS a Lokomotívy, teraz je skutočnosť už iná. "Môžem potvrdiť, že prezident nášho klubu Blažej Podolák podpísal s majiteľmi futbalového štadióna v Čermeli nájomnú zmluvu s platnosťou do 30. júna 2017. Našťastie, došlo k ich vzájomnej dohode. Obidve strany si vyšli v ústrety, výsledkom čoho je dobrá správa pre košických futbalových fanúšikov. Všetci sme veľmi radi, že sa to takto otočilo," prezradil pre košice:dnes športový riaditeľ FC VSS Košice Ján Lesniak.


Prvý zápas v Čermeli, nehľadiac na 26. augusta a duel 4. kola II. ligy s Lokomotívou (tá bola v tomto súboji vedená ako domáci tím, pozn.), odohrajú futbalisti FC VSS už koncom tohto týždňa - v nedeľu 25. septembra o 15.30 h. Pôjde o zápas 8. kola a paradoxne Haniske, kde doteraz Košičania hrávali svoje domáce zápasy. "Táto informácia potešila celú našu kabínu a určite ju s radosťou prijmú aj košickí futbaloví priaznivci. Veríme, že fanúšikovia si nájdu cestu na naše domáce duely," zaželal si tréner Jozef Majoroš.


Dlhy voči majiteľom štadióna v Čermeli pomohol FC VSS splatiť prestup dorastenca Filipa Vaška do talianskeho Udinese. Finančnú injekciu tímu z východného Slovenska dokonca poskytol aj jeho bývalý hráč, dnes už účinkujúci v anglickom klube FC Chelsea Nemanja Matić. "Nemanja ukázal veľké srdce. Potvrdil, že na Košice nezabudol. Keď sa dozvedel o problémoch nášho klubu, rozhodol sa pomôcť. Jeho peniaze sme využili na podporu našej mládeže, konkrétne na technické zabezpečenie našich tímov. Od Nemanju je to veľké gesto, veľmi si to vážime," dodal pre košice:dnes prezident FC VSS Blažej Podolák.


Okrem druholigového A-tímu bude svoje domáce stretnutia v Čermeli hrávať aj dorastenecký tím FC VSS do 19 rokov. Muži budú trénovať prevažne v Ličartovciach, predzápasový tréning však absolvujú vždy na štadióne Lokomotívy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies