FC Viktoria Plzeň získala Zemana a Albánca Kaceho

NETKY.SK • 24 August 2016, 15:47 • 2 min
FC Viktoria Plzeň získala Zemana a Albánca Kaceho

PLZEŇ - Úradujúci český futbalový šampión FC Viktoria Plzeň získal dve hráčske posily. Do kádra "viktoriánov" pribudli dvaja stredopoliari: Martin Zeman zo švajčiarskeho FC Sion a albánsky reprezentant Ergys Kace z gréckeho PAOK Solún.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom oficiálny web FC Viktoria. V kádri Plzne figuruje kvinteto Slovákov - Matúš Kozáčik, Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Patrik Hrošovský a Jakub Hromada. Trénerom je Roman Pivarník. "Čaká nás náročná jeseň v lige aj pohárovej Európe, preto sme sa rozhodli priviesť posily," skonštatoval generálny manažér Viktorie Adolf Šádek s dôvetkom, že klub pracuje aj na príchode jedného ofenzívneho hráča. Podľa českých médií by ním mohol byť útočník Zlína Tomáš Poznar.

Dvadsaťsedemročný záložník Zeman hosťoval v Plzni ako kmeňový hráč pražskej Sparty počas sezóny 2012/2013, nepresadil sa však. Hrával aj na Slovensku v drese FK Senica. V novom pôsobisku podpísal trojročný kontrakt. Dvadsaťtriročný Kace je rodákom z Korcë, v drese albánskej reprezentácie odohral 15 zápasov a predstavil sa aj na ME 2016. Okrem PAOK pôsobil aj v inom gréckom klube Anagennisi Epanomi. Do Plzne prišiel na ročné hosťovanie s následnou možnosťou opcie pre českého šampióna.

Generálny manažér Šádek priznal, že Viktoria sa v priebehu niekoľkých dní s niektorými hráčmi rozlúči. "Niektorí si chcú vyskúšať zahraničný angažmán, po vzájomnej dohode im to umožníme. Rozídeme sa určite v dobrom, ale najprv si všetko vyriešime interne, až potom to potvrdíme oficiálne," dodal Šádek.

Plzeň v utorok remizovala 2:2 na svojom štadióne s bulharským majstrom Ludogorec Razgrad v odvete play-off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017. V prvom zápase Razgrad zvíťazil 2:0, na Plzeň teda čaká "len" skupinová fáza tohtosezónnej Európskej ligy. Žreb je na programe v piatok o 13.00 h v Monaku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies