FC Porto je najprofitujúcejším klubom z predaja hráčov

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 20:15 • 2 min
 FC Porto je najprofitujúcejším klubom z predaja hráčov

PORTO - Portugalský futbalový klub FC Porto je najlepším klubom na svete, čo sa týka príjmov z predaja hráčov. Vyplýva to z analýzy brazílskej konzultačnej spoločnosti Pluri Consultoria, ktorá si "posvietila" na 100 najdrahších transferov v histórii.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál sport.pl. V rámci tejto reprezentatívnej vzorky figuruje portugalský klub suverénne na prvom mieste so ziskom 238,5 milióna eur, druhý v poradí taliansky klub FC Parma zarobil o 37 miliónov menej. Medzi hráčmi, ktorých Porťania predali, sa nachádzajú aj Hulk, Radamel Falcao, James Rodríguez, Anderson, Ricardo Carvalho či Pepe. Priemerná cena za každého z týchto hráčov predstavuje 39,8 milióna eur.

Pre zaujímavosť, aj na ďalších dvoch miestach figurujú talianske kluby. Tretí Inter Miláno zaznamenal zisk 197 miliónov eur, štvrté Lazio Rím 195,5 milióna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona