FC Nitra - Györi ETO FC 2:2 v 1. zápase 1. predkola EL

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 12:00 • 2 min
FC Nitra - Györi ETO FC 2:2 v 1. zápase 1. predkola EL

FC Nitra - Györi ETO FC 2:2 v 1. zápase 1. predkola EL

slovakia

left justify in out

Futbalisti FC Nitra remizovali vo štvrtok v prvom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA s maďarským tímom Györi ETO FC 2:2 a v odvete, ktorá sa bude hrať o týždeň (8. júla, 18.30) za Dunajom, ich čaká neľahká úloha. Malou útechov pre zverencov Ivana Galáda by mala byť skutočnosť, že po zranení by sa už v zostave tímu spod Zobora mal v odvete predstaviť aj kanonier Róbert Rák.   O premiérový gól Nitranov v EL sa v 14. minúte postaral stopér Martin Tóth, ešte v závere úvodného dejstva ale vyrovnal Estónec Tarmo Kink, ktorý po prestávke dostal Györ aj do vedenia, no deväť minút pred koncom vyrovnal po samostatnej akcii Roman Sloboda.
Európska liga UEFA, 1. predkolo, 1. zápas:   FC Nitra - Györi ETO FC 2:2 (1:1)   Góly: 14. Tóth, 81. Sloboda - 39. a 58. Kink. ŽK: Onisor-Mihai (Györ). Rozhodcovia: Stamatis - Christou, Sotirou (všetci Cyp.), 2560 divákov.
Zostavy a striedania:   FC Nitra: Hroššo - Kaspřák, M. Tóth, Kolmokov, Glenda - Valenta (52. Kolár), Štetina, Hodúr, Leško, Bališ (73. Sloboda) - Šimonek (46. Mikuš)   Györi ETO FC: Sánta - Djordjevič, Stanišič, Szabó - Tokody, Fehér, Koltai (62. Cvetkovič), Pilibaitis (33. Copa), Onisor-Mihai - Aleksidze, Kink
Horúce letné počasie vylúčilo akýkoľvek náznak búrlivosti na poloprázdnych tribúnach a neprekvapila ani hra oboch tímov v úvode duelu. Prekvitala všetkými atribútmi ranej sezóny - predovšetkým ťažkopádnosťou a nepresnosťou. Už v prvej minúte sa ošetrovalo, keď sa zranil hosťujúci stredopoliar Linas Pilibaitis. K prvej strele sa domáci dostali v piatej minúte, no Glenda mieril vysoko nad. V 14. minúte ale slovenský klub nečakane udrel - po zdanlivo nevinnej akcii sa dostal k priamemu kopu tesne pred hranicou veľkého vápna. Štetinovi síce strela nevyšla ideálne, prízemná lopta však obišla múr hostí a Tóth ju šikovne zrazil za brankára Sántu. V nasledujúcich minútach bolo šancí na oboch stranách ako šafranu - u domácich upútala hlavne Hodúrova narážačka s Kaspřákom s nepresným zakončením, maďarský súper odpovedal "feferónkou" z kopačky Koltaia. Hoci hostia si nevypracovali ani náznak súvislejšieho tlaku, ešte pred prestávkou sa dočkali vyrovnania, keď Gruzínec Rati Aleksidze pred brankárom Hroššom spracoval na hrudi center, loptu poslal tesne pred šestnástku nabiehajúcemu Estóncovi Kinkovi a ten sa nemýlil - 1:1. V úvode druhej časti nemieril ďaleko od cieľa z priameho kopu náhradník Mikuš, jeho strela ale minula brvno približne o pol metra. Naopak, už o pár minút sa strelecky opäť blysol Estónec Kink a ukážkovou strelou dostal hostí na koňa. Nitra sa len ťažko spamätávala a hostia mali v nasledujúcej fáze prevahu na trávniku i v hľadisku. V 70. minúte mal veľkú šancu Mikuš, no jeho loptu delilo od Sántovho ľavého horného vinkla brvno a pár centimetrov k tomu. O osem minút neskôr spálil vyloženú šancu Glenda, keď sa po odvážnom prieniku Štetinu a následnom centri ocitol na hranici malého vápna sám pred Sántom, no dokázal prestreliť bránku. Všetko si domáci vynahradili už o štyri minúty neskôr, keď po individuálnom prieniku po krídle striedajúci Sloboda maďarského gólmana prestrelil z ťažkého uhla. Štyri minúty pred koncom mal ešte tretí maďarský tím minulej sezóny dobrú pozíciu pri priamom kope, no Rumun Onisor  ieril privysoko a keď sa v nadstavenom čase nepresadil ten istý hráč ani hlavou, skončil sa súboj nerozhodným výsledkom.
Tréner Nitry Ivan Galád: "Videli sme slušný zápas a štyri góly. Bol by som radšej, ak by boli všetky štyri v sieti súpera, ale zrodila sa spravodlivá remíza. Estónsky hráč sa im postaral o dva krásne góly, ale chcem vyzdvihnúť aj naše mužstvo, ktoré aj napriek nepriaznivému skóre chcelo vyrovnať a vyhrať. Nie je dôležité, čo poviem teraz, ale čo poviem o odvete. Smelo sa pobijeme o postup."
Tréner Györu Attila Pintér: "Nepáčilo sa nám, že sme pred zápasom dostali iba päť lôpt namiesto žiadaných ôsmich a ťažšie sa nám rozcvičovalo. Hneď prvý zákrok domácej obrany bol likvidačný a dosť nás to zaskočilo. Neskôr sme získali prevahu a otočili skóre. Zápas sme mali v rukách, no Nitra vyrovnala po našej veľkej chybe, keď sa jeden domáci hráč presadil cez štyroch našich brániacich i brankára. Pred nami je druhý zápas, ktorý rozhodne o postupujúcom."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona