FC Liverpool zakázal vstup žurnalistom The Sun do svojich priestorov

NETKY.SK • 11 Február 2017, 08:39 • 2 min
FC Liverpool zakázal vstup žurnalistom The Sun do svojich priestorov

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Liverpool zakázal vstup novinárom The Sun do jeho priestorov. Dôvodom bol spôsob, akým bulvárne periodikum informovalo o tragických udalostiach na štadióne Hillsborough v Sheffielde z 15. apríla 1989.

slovakia

left justify in out

Počas semifinálového zápasu FA Cupu medzi LFC a Nottinghamom Forest zahynulo 96 fanúšikov Liverpoolu a ďalšie stovky utrpeli zranenia. Zástupcovia The Sun nedostanú akreditácie na domáce zápasy ani tlačové konferencie "červených" na Anfielde. Bojkot denníka je výsledok kampane za jeho úplné vylúčenie z mesta. "S radosťou vás informujeme, že po dohode s vedením LFC už novinári z The Sun nebudú mať prístup do priestorov klubu," odkázala iniciatíva prostredníctvom twitteru. "Je to zlé pre fanúšikov aj futbal," zareagovali noviny. Klub nekomentoval svoj krok.

 

The Sun sa pre svoj postoj k udalostiam Hillsborough neteší v Liverpoole popularite a priaznivci ho dlhodobo odmietajú. Klub sa teraz pridal k radnici, pohostinstvám, trafikám a ďalším, čo bojkotujú denník. Informoval o tom web BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona