FC Liverpool vynaložil za každý ligový bod takmer 9 miliónov eur

NETKY.SK • 5 Október 2011, 23:23 • 2 min
FC Liverpool vynaložil za každý ligový bod takmer 9 miliónov eur

FC Liverpool vynaložil za každý ligový bod takmer 9 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Noví majitelia anglického futbalového klubu FC Liverpool vynaložili takmer 8,8 milióna eur za každý jeden bod, ktorý si v minulej sezóne Premier League pripísali do tabuľky od októbrovej kúpy klubu. Vyplýva to z výsledkov v stredu zverejneného popredného britského futbalového prieskumu.
Portál fourfourtwo.com informoval, že spoločnosť Fenway Sports Group, vlastnená Johnom Henrym, zaplatila za každý získaný bod o vyše 2 milióny eur viac než najbohatší klub na svete Manchester City po jeho prevzatí investormi z Abú Zabí v septembri 2008. V kontraste s týmto údajom je skutočnosť, že mestskému rivalovi Liverpoolu Evertonu, ktorý od roku 2004 patrí Billovi Kenwrightovi, stačilo na zisk bodu 56.000 eur.
Najbohatšou postavou v anglickom futbale je opäť majiteľ Manchestru City šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan s majetkom v odhadovanej výške 23 miliárd eur. Najbohatším trénerom je reprezentačný kouč Fabio Capello s osobným majetkom vyše 44 miliónov eur, za ním nasleduje tréner Manchestru United Alex Ferguson (31 miliónov). Spomedzi anglických hráčov si so 157 miliónmi udržal prvú pozíciu David Beckham.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona