FC Jihlava sa v úvode sezóny v lige nedarí, zotrvanie trénera Hippa otázne

NETKY.SK • 13 September 2016, 15:28 • 2 min
FC Jihlava sa v úvode sezóny v lige nedarí, zotrvanie trénera Hippa otázne

BRATISLAVA - Futbalovému klubu FC Vysočina Jihlava absolútne nevyšiel úvod novej sezóny 2016/2017 najvyššej českej súťaže a zotrvanie slovenského trénera Michala Hippa na lavičke je otázne.

slovakia

left justify in out

Mužstvo pod jeho vedením si pripísalo v doterajších šiestich kolách len dva body za remízy (bilancia: 0 - 2 - 4, skóre 3:10) a patrí mu predposledné 15. miesto pred dosiaľ bezbodovým 1. FK Příbram. "Má to nahnuté. Chabý zisk dvoch bodov donútil vedenie Jihlavy konať. V pondelok sa na Vysočine hekticky riešilo, či Hipp povedie tím aj v sobotňajšom domácom dueli 7. kola proti Jabloncu," píše sa v utorňajšom vydaní českého denníka Sport. Spomenuté periodikum ďalej uvádza, že pravdepodobnejšie sa zdá ukončenie pôsobenia doterajšieho trénera. Poslednou kvapkou mala byť sobotňajšia presvedčivá prehra 0:3 na ihrisku nováčika z Karvinej. V kádri Jihlavy figurujú aj traja slovenskí futbalisti Matej Rakovan, Peter Šulek a Jozef Urblík.


"Sme v zlej situácii, z ktorej sa sami musíme dostať. Túžba uspieť nesmie zostať len pri slovách. Mám veľké výhrady k výkonu niektorých hráčov," cituje nitrianskeho rodáka Hippa denník Sport a v článku dopĺňa, že manažment má zasa výhrady k práci slovenského kuča a obzerá sa po jeho nástupcovi.


Michal Hipp sa stal trénerom FC Vysočina Jihlava v januári 2016 a v uplynulej sezóne splnil hlavný cieľ - udržať klub medzi českou elitou. Jihlava napokon v šestnásťčlennej Synot lige obsadila 11. priečku a v konečnej tabuľke bola štyri body od zostupových pozícií.

 

Päťdesiattriročný bývalý československý i slovenský reprezentant Hipp (nar. 13. marca 1963) je v trénerskej práci známy aj z účinkovania pri slovenskej reprezentácii, kde bol asistentom Vladimíra Weissa, ale aj jedným z dvojice hlavných trénerov po boku Stanislava Grigu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies