FC Chelsea zdolal vo finále Benficu Lisabon

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 07:42 • 2 min
FC Chelsea zdolal vo finále Benficu Lisabon

AMSTERDAM - Futbalisti anglického tímu FC Chelsea triumfovali v Európskej lige UEFA 2012/2013, keď vo štvrtkovom amsterdamskom finále zdolali hráčov portugalskej Benficy Lisabon tesne 2:1.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia otvoril v 59. min útočník Chelsea Fernando Torres po samostatnej akcii, o deväť minút vyrovnal Óscar Cardozo z pokutového kopu. O zisku trofeje pre londýnsky klub rozhodol v nadstavenom čase stopér srbský Branislav Ivanovič.


Finále - štvrtok (Amsterdam): 
Benfica Lisabon (Portug.) - FC Chelsea (Angl.) 1:2 (0:0) 
Góly: 68. Ó. Cardozo (z pok. kopu) - 59. F. Torres, 90.+ Ivanovič, ŽK: 45.+ Garay, 61. Luisao - 14. Oscar, rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Zostavy: 
Benfica: Artur - André Almeida, Luisao, Garay (78. Jardel Nivaldo), Melgarejo (66. O. John) - E. Peréz, N. Matič, Rodrigo (66. Lima) - Gaitán, Ó. Cardozo, Eduardo Salvio 
Chelsea: P. Čech - Azpilicueta, Ivanovič, G. Cahill, Ashley Cole - Lampard, David Luiz - Ramires, Mata, Oscar - F. Torres 

Do finálového stretnutia Európskej ligy UEFA lepšie vstúpili hráči Benficy, v 2. min Cardozo hlavičkoval nad bránku po Almeidovom centri z pravej strany. Na druhej strane v 9. min Oscar pred pokutovým územím nespracoval kolmú prihrávku. Veľkú šancu mal o tri minúty neskôr Gaitán, ktorý zvnútra šestnástky mieril len ponad Čechovu bránku. V 15. min spálil tutovku Rodrigo, keď v spleti obrancov Chelsea netrafil loptu v malom "vápne". V 28. min našiel Almeida na ľavej strane pokutového územia Chelsea Gaitána, no ten zaváhal a nezakončil. V 38. min Artur len s námahou vyrazil na rohový kop jedovatú strelu Lamparda. 

Úvod druhého polčasu patril Benfice, v 49. min Gaitán pálil spoza šestnástky mimo Čechovej svätyne. O minútu neskôr Azpilicueta v poslednej chvíli zasiahol pred nabiehajúcim Rodrigom. V 51. min Cardozo rozvlnil sieť za Čechom, ale asistent rozhodcu odmával postavenie mimo hry. V 59. min mal veľkú šancu Salvio, hlavičkou z päťky nedal, vzápätí Čech vyhodil na Matu, cez neho prešla lopta až na Torresa, ktorý prešprintoval Luisaa, obišiel gólmana Artura a otvoril skóre stretnutia - 0:1. Londýnčania sa však dlho netešili, lebo Azpilicueta zahral v 67. min rukou vo vlastnom pokutovom území a Cardozo z bieleho bodu s prehľadom vyrovnal. Ten istý hráč pálil v 81. min z hranice veľkého vápna, loptu smerujúcu pod brvno vyrazil Čech na roh. V 88. min mohol rozhodnúť kapitán Chelsea Lampard, jeho prudká strela len opečiatkovala brvno. O zisku trofeje pre londýnske mužstvo rozhodol v nadstavenom čase rozhodol srbský stopér Branislav Ivanovič, ktorý sa presadil po rohovom kope.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona