FC Chelsea - FC Barcelona 1:0 v 1. zápase semifinále

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 06:54 • 2 min
FC Chelsea - FC Barcelona 1:0 v 1. zápase semifinále

FC Chelsea - FC Barcelona 1 0 v 1. zápase semifinále - Futbal Futbalisti FC Chelsea vyhrali v stredajšom prvom zápase semifinále Ligy majstrov 2011/2012 na svojom štadióne nad FC Barcelona 1 0.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Chelsea vyhrali v stredajšom prvom zápase semifinále Ligy majstrov 2011/2012 na svojom štadióne nad FC Barcelona 1:0. 
      Víťazstvo anglického tímu nad obhajcom titulu zariadil v nadstavenom čase prvého polčasu po ojedinelej akcii domácich Didier Drogba. 
      Odveta je na programe v utorok 24. apríla na barcelonskom Camp Nou. 

      semifinále LM 2011/2012:
      FC Chelsea - FC Barcelona 1:0 (1:0)
      Gól: 45.+2 Drogba. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Ramires, Drogba - Busquets, Pedro.  
      zostavy:
      Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Cole - Lampard, Mikel, Meirelles, Ramires (88. Bosingwa), Mata (74. Kalou) - Drogba
      Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Fabregas (79. Thiago), Messi, Sanchez (66. Pedro)

      Prvý polčas sa niesol v očakávanom scenári. Chelsea sa stiahla do svojej obrannej ulity a čakala na svoju šancu. Barca tlačila ihneď od úvodu, v 9. minúte Sanchezov lob skončil na brvne Čechovej brány a obrancovia stihli uhasiť požiar. Zadáci The Blues boli aj naďalej v permanencii, v 17. minúte blokovali Messiho, o pár sekúnd na to český brankár bravúrne kryl Iniestov pokus. V prvej polhodine mali hostia loptu v moci 70 percent času, no ich koncovka zlyhávala na celej čiare. Dokumentoval to aj Fabregas, ktorý v prečíslení už prekonal Čecha ale jeho pomalú loptu stihol Cole odkopnúť  pred bránkovou čiarou. Z ulity sa vytiahli Londýnčania efektívne a najmä šokujúco v nadstavenom čase. Messi stratil v stredovom kruhu loptu, Ramires potiahol na ľavej strane a Drogba zblízka jeho center upratal do siete. 
      Vyrovnanie mohlo prísť krátko po obrátkach. Fabregas našiel padáčikom Sancheza, no ten si loptu pustil príliš pod nohy a jeho zakončenie z piatich metrov skončilo vedľa. I keď v poli Barca naďalej dominovala, jej priamočiarosť smerom na bránu sa postupne otupila. V závere po umiestnenej hlavičke Puyola sa vyznamenal znovu Čech, šance v nadstavení mali aj Pedro a Busquets, no obrana Chelsea v druhom polčase inak dobre tesnila a nádejný výsledok do odvety si už do konca stretnutia uchránila.     

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona