FC Chelsea a Benfica Lisabon postúpili do finále

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 07:59 • 2 min
FC Chelsea a Benfica Lisabon postúpili do finále

LONDÝN - Finalistami Európskej ligy UEFA 2012/2013 sa po štvrtkových semifinálových odvetách tejto súťaže stali klub najvyššej anglickej futbalovej súťaže FC Chelsea a Benfica Lisabon z Portugalska. Finálový súboj je na programe 15. mája v Amsterdam arene v hlavnom meste Holandska.

slovakia

left justify in out

Benfica Lisabon odštartovala odvetný semifinálový zápas ideálne, keď už v 9. min domáceho stretnutia zmazala manko z prvého zápasu. O presný zásah portugalského celku sa postaral Nicolás Gaitán, ktorý usmernil Limov center. V 23. min sa hostia po nepovšimnutej ofsajdovej situácii dostali k pokutovému kopu, ktorý s prehľadom premenil na vyrovnávajúci gól Dirk Kuyt. V rušnom prvom polčase skóroval aj domáci kapitán Óscar Cardozo, ktorý dostal Benficu do vedenia prízemnou strelou z hranice pokutového územia. Ten istý hráč poslal "orlov" do finále, a to gólom zo 66. min, keď najlepšie zareagoval na odrazenú loptu po dlhom vhadzovaní. Hosťom sa až do záveru duelu nepodarilo streliť postupový gól, o ktorý sa od 75. min usiloval aj slovenský krídelník Miroslav Stoch v službách tureckého klubu. 

Tím FC Chelsea si pred odvetou priniesol z Bazileja dobrú východiskovú pozíciu, "The Blues" na švajčiarskej pôde zvíťazili 2:1. Na domácom štadióne Stamford Bridge ich v nadstavenom čase prvého polčasu zaskočil gólom Mohamed Salah, no úradujúci držiteľ trofeje pre víťaza Ligy majstrov nenechal po zmene strán nič na náhodu a tromi presnými zásahmi si poistil postup do finále EL. V 50. min sa presadil Fernando Torres, ktorý dorazil do bazilejskej bránky Lampardovu strelu. O dve minúty neskôr skóroval Victor Moses a v 59. min pridal tretí presný zásah londýnskeho klubu David Luiz. 

Súhrn výsledkov štvrtkových odvetných semifinálových stretnutí futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013: 

FC Chelsea (Angl.) - FC Bazilej (Švaj.) 3:1 (0:1), prvý zápas: 2:1, FC Chelsea postúpila do finále 
Góly: 50. F. Torres, 52. Victor Moses, 59. David Luiz - 45.+ Salah, ŽK: 56. Azpilicueta - 67. Schär, 69. Steinhöfer, 88. Serey Die, rozhodoval: Eriksson (Švéd.) 

Zostavy: 
Chelsea: P. Čech - Azpilicueta, Ivanovič, G. Cahill, Bertrand - David Luiz (82. Aké), Lampard - Ramires (66. Oscar), Hazard (75. Mata), Victor Moses - F. Torres 
Bazilej: Sommer - Steinhöfer, Schär, Sauro, Voser - Elneny, F. Frei (75. Marcelo Díaz), Serey Die - Salah, Streller (62. Zoua), Stocker (62. D. Degen) 

Benfica Lisabon (Portug.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.) 3:1 (2:1), prvý zápas: 0:1, Benfica Lisabon postúpila do finále 
Góly: 35. a 66. Ó. Cardozo, 9. Gaitán - 23. Kuyt (z pok. kopu), ŽK: 29. Maxi Pereira, 33. E. Peréz - 31. Cristian Baroni, 85. Caner Erkin, rozhodoval: Lannoy (Fr.) 

Zostavy: 
Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, André Almeida - E. Peréz, N. Matič, Gaitán (90.+ Roderick) - Lima, Ó. Cardozo (87. Urreta), Eduardo Salvio 
Fenerbahce: Demirel - Gönül (61. Bekir Irtegun), Yobo (75. Stoch), E. Korkmaz, Ziegler - Selcuk Sahin (45. Mehmet Topuz), Caner Erkin - Kuyt, Cristian Baroni, Salih Ucan - Moussa Sow



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies