FC Bruggy prevezme Preud´homme

NETKY.SK • 20 September 2013, 13:09 • 2 min
FC Bruggy prevezme Preud´homme

BRUSEL - Belgický futbalový klub FC Bruggy má piateho trénera za posledné dva roky. Tým najnovším sa stal bývalý reprezentačný brankár Michel Preud´homme. Päťdesiatštyriročný odborník podpísal kontrakt do júna 2016 len niekoľko hodín po odvolaní Španiela Juana Carlosa Garrida. Tomu zlomilo väz, že s tímom nepostúpil do hlavnej fázy Európskej ligy UEFA.

slovakia

left justify in out

"Bruggy sú pre mňa veľkou športovou výzvou. Teším sa na prácu v tomto klube," vyhlásil Michel Preud´homme. Jeho zatiaľ poslednou trénerskou zastávkou bol saudskoarabský Al-Šabab, s ktorým neuspel v ázijskej Lige majstrov. V Bruggách by mal zažiť premiéru v nedeľňajšom očakávanom domácom súboji proti majstrovskému Anderlechtu Brusel.

Preud´homme odchytal 58 zápasov za reprezentáciu Belgicka a v roku 1988 sa stal s tímom KV Mechelen víťazom Pohára UEFA. Ako tréner doviedol Standard Liége k prvému titulu po 25 rokoch v sezóne 2007/2008, belgický AA Gent a holandský Twente Enschede zase k domácim pohárovým víťazstvám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies