FC Barcelona si chce zachovať šancu na treble

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:20 • 2 min
FC Barcelona si chce zachovať šancu na treble

BARCELONA - Po zisku majstrovského titulu čakajú na futbalistov katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona ešte dve výzvy, prvou z nich bude finálový duel španielskeho Kráľovského pohára (Copa del Rey) proti Athleticu Bilbao.

slovakia

left justify in out

Duel sa uskutoční v sobotu o 21.30 h na štadióne Camp Nou. Barcelončania sú v tomto stretnutí vedení ako hostia, aj keď nastúpia na svojom domovskom štadióne. "Všetci veríme, že sa nám podarí vyhrať pohárové finále. Je dobré, že hráme na Camp Nou, no súper nám isto nič nedaruje a bude bojovať. Som presvedčený, že fanúšikovia budú na našej strane, aj keď polovica štadióna 'patrí' priaznivcom Bilbaa. Nám je jedno, že budeme v šatni pre hostí," povedal ľavý bek "blaugranas" Jordi Alba.


Ak by hráči Barcelony uspeli v sobotu proti Bilbau a o týždeň neskôr aj v berlínskom finále Ligy majstrov 2014/2015 proti talianskemu Juventusu Turín, získali by veľmi cenné "treble". Prípadný neúspech podľa Albu nebude zlyhaním. "Budeme sa biť až do konca. Bolo by úžasné, ak by sme obe trofeje vyhrali. Získať ich však nebude jednoduché. Na finálové súboje sa pripravujeme s plnou vážnosťou," dodal 26-ročný krajný bek.


Camp Nou bude hostiť finálový duel Copa del Rey iba štvrtýkrát v histórii, premiérovo od mája 2010. V roku 1963 si tam vo finále zahrali aj futbalisti FC Barcelona a zdolali v ňom Zaragozu 3:1. Katalánci sú v tejto súťaži najúspešnejším tímom, Kráľovský pohár získali už 26-krát (naposledy v sezóne 2011/2012 finálovým triumfom nad Bilbaom 3:0, pozn.). O tri prvenstvá menej má práve Athletic Bilbao (naposledy v roku 1984, triumfom nad FC Barcelona 1:0), v sobotu tak pôjde o meranie síl dvoch klubov s najvyšším počtom domácich pohárových titulov. Dovedna sa obe mužstvá stretli v pohárovom finále sedemkrát, Bilbao uspelo len v dvoch prípadoch. Tretí v počte celkových triumfov je Real Madrid s devätnástimi finálovými víťazstvami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies