FC Barcelona do semifinále Copa del Rey po remíze 2:2 s Realom Madrid

NETKY.SK • 26 Január 2012, 08:13 • 2 min
FC Barcelona do semifinále Copa del Rey po remíze 2:2 s Realom Madrid

FC Barcelona do semifinále Copa del Rey po remíze 2 2 s Realom Madrid - Futbal Futbalisti FC Barcelona postúpili do semifinále Španielskeho pohára po stredajšej remíze 2 2 s Realom Madrid vo štvrťfinálovej odvete. V 218.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Barcelona postúpili do semifinále Španielskeho pohára po stredajšej remíze 2:2 s Realom Madrid vo štvrťfinálovej odvete. V 218. El Clasicu to na Nou Campe bola dráma až do posledných okamihov, z ktorej napokon vyšli šťastnejší Katalánci, ktorí v prvom súboji v Madride vyhrali 2:1.
      Hostia začali oveľa lepšie, už po niekoľkých sekundách mohol po hrubej chybe obrany domácich otvoriť skóre argentínsky útočník Gonzalo Higuain. Keď sa neujala ani strela Mesuta Özila do spojnice, udreli v závere polčasu dvakrát zverenci trénera Pepa Guardiolu. Najprv Lionel Messi skvelou akciou uvoľnil Pedra, ktorý už po polhodine vystriedal zraneného Andresa Iniestu, a španielsky reprezentant nezaváhal. V nadstavenom čase potom excelentnou strelou vymietol pravý horný roh bránky Ikera Casillasa brazílsky obranca Dany Alves.
      "Biely balet" ale nerezignoval a v druhom polčase v priebehu 4 minút vyrovnal. K obratu zavelila skvelá prihrávka Özila na portugalskú hviezdu Cristiana Ronalda, ktorý po kľučke na brankára Joseho Manuela Pinta nezaváhal v 68. minúte. Na 2:2 vyrovnal v 72. minúte francúzsky útočník Karim Benzema. Zverenci portugalského kouča Joseho Mourinha ale už potrebný tretí postupový gól nedali a titul v Copa del Rey tak neobhája. V 88. minúte navyše musel predčasne z ihriska po druhej žltej karte obranca hostí Segio Ramos. Vzájomná bilancia odvekých rivalov je tak aj po strede vyrovnaná, keď Real aj Barca vyhrali 86-krát pri 46 remízach. 

      odveta štvrťfinále Španielskeho pohára:
      FC Barcelona - Real Madrid 2:2 (2:0)
      Góly: 43. Pedro, 45.+3. Alves - 68. C. Ronaldo, 72. Benzema, ČK: 88. S. Ramos (Real)
      /prvý zápas: 2:1, do semifinále postúpila Barcelona/.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies