FC Barcelona deklasovala Leverkusen 7:1, Messi prvým s kótou 5 gólov

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 08:10 • 2 min
FC Barcelona deklasovala Leverkusen 7:1, Messi prvým s kótou 5 gólov

FC Barcelona deklasovala Leverkusen 7 1, Messi prvým s kótou 5 gólov - Futbal Po Benfice Lisabon a AC Miláno si v stredu zaistil postup do štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 podľa očakávania aj španielsky topfavorit FC Barcelona. Druhý zápas v

slovakia

left justify in out

img

Po Benfice Lisabon a AC Miláno si v stredu zaistil postup do štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 podľa očakávania aj španielsky topfavorit FC Barcelona. Druhý zápas večera medzi APOELom Nikózia a Olympiquom Lyon víťaza v súčte skóre dvoch riadnych hracích časov nepriniesol, nasledovalo predĺženie.
      Katalánsky velikán a obhajca trofeje mal pozíciu vďaka triumfu 3:1 na ihrisku Bayeru Leverkusen v prvom osemfinále značne uľahčenú a na Nou Campe podčiarkol účasť v elitnom oktete drvivou výhrou 7:1, ku ktorej prispel unikátnymi 5 gólmi argentínsky fenomén Lionel Messi. Stal sa prvým hráčom v histórii LM, ktorý zaznamenal päť zásahov do čierneho v jednom zápase. Messi má po strede na konte už 12 gólov, o šesť viac ako jeho prenasledovateľ Mario Gomez z Bayernu.
      Barcelončania boli od úvodných minút pánmi na ihrisku. Skórovať mohol v 23. minúte Xavi, ktorého priamy kop na teč prešiel celým pokutovým územím a reflexívne na čiare loptu vyškriabal Leno. O dve minúty už bolo 1:0, keď Messi zakončil svoje sólo lobom pred vybiehajúcim brankárom hostí. Messi ukázal svoju skvelú techniku aj v 42. minúte, keď strelou k vzdialenejšej žrdi zvýšil na 2:0. Uplynulo len päť minút druhého dejstva a Messi skompletizoval hetrik ďalším luxusným gólom. Po krátkom pobyte na ihrisku sa presadil aj Tello - 4:0 a hostia boli zrelí na uterák. Messimu však nestačilo a svojím štvrtým gólom v zápase zvýšil už na 5:0 a to ešte zďaleka nebolo všetko. Tello a opäť Messi už dali na 7:0 pre tím Josepa Guardiolu, hostia v závere zaznamenali čestný úspech a stanovili striedajúcim Bellarabim na konečných 1:7.
      Barcelona bez problémov postúpila do piateho štvrťfinále LM v rade a živí nádej na obhajobu trofeje. Tá sa stala prioritou číslo jeden po tom, ako v domácej Primera division zrejme už nemá reálnu šancu dobehnúť Real Madrid, na ktorý stráca 10 bodov.

      sumár odvety osemfinále LM 2011/2012:
      FC Barcelona - Bayer Leverkusen 7:1 (2:0)
      Góly: 25., 43., 50., 58., 85. Messi, 55., 62. Tello - 90. Bellarabi, ŽK: Rolfes, Castro, rozhodoval: Moen (Nór.)
      /prvý zápas: 3:1, do štvrťfinále postúpil FC Barcelona/
      zostavy a striedania:
      Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Adriano (63. Muniesa) - Xavi (53. Keita), Busquets, Fabregas - Pedro, Messi, Iniesta (53. Tello)
      Leverkusen: Leno - Castro, Schwaab, Toprak, Kadlec - Reinartz, Bender (55. Schürrle), Rolfes, Augusto (68. Oczipka) - Kiessling, Derdiyok (55. Bellarabi)

      APOEL Nikózia - Olympique Lyon 1:0 (1:0) - predlžuje sa
      Gól: 9. Manduca, ŽK: Manduca, Solari, Almeida - Bastos, Kone, rozhodoval: Mallenco (Šp.)
      /prvý zápas: 0:1/
      zostavy a striedania:
      APOEL: Chiotis - Poursaitides, Oliveira, Jorge, Boaventura - Charalambides (77. Marcinho), Morais, Sousa, Manduca - Ailton - Solari (73. Tričkovski)
      Lyon: Lloris - Reveillere, Kone, Cris, Cissokho - Briand, Gonalons, Källström, Ederson (73. Gomis), Bastos - Lopez.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona