FC Barcelona chce vo finále pohára dať víťaznú bodku za érou Guardiolu

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:02 • 2 min
FC Barcelona chce vo finále pohára dať víťaznú bodku za érou Guardiolu

FC Barcelona chce vo finále pohára dať víťaznú bodku za érou Guardiolu - Futbal V piatok sa futbalisti FC Barcelona súťažne rozlúčia s úspešným trénerom Pepom Guardiolom, Kataláncov čaká vo finále Španielskeho kráľovského pohára príjemné prekvapenie roka

slovakia

left justify in out

img

V piatok sa futbalisti FC Barcelona súťažne rozlúčia s úspešným trénerom Pepom Guardiolom, Kataláncov čaká vo finále Španielskeho kráľovského pohára príjemné prekvapenie roka Athletic Bilbao. Duel na madridskom štadióne Vicente Calderona môže pekne orámovať Guardiolovu éru ziskom jeho 14. trofeje a ukončiť ju rovnakým spôsobom, ako začala.
      Prvá trofej trénera Guardiolu v klube totiž bol zisk národného pohára v roku 2009 po výhre 4:1 práve nad Bilbaom. Bývalý španielsky reprezentant a hráč "Barcy" ako tréner v jeho klube získal aj tri tituly v La Lige, tri španielske Superpoháre, dvakrát vyhral Ligu majstrov, raz európsky Superpohár a dvakrát vyhral majstrovstvá sveta klubov FIFA.
      "Jeho odchod je pre mňa traumou. Cítim, že som vďaka nemu oveľa lepším hráčom. Celé naše mužstvo naučil veľkým veciam. Toto je ale futbal, všetky éry raz skončia," povedal kapitán Carles Puyol, ktorý je momentálne zranený.
      "Blaugranas" v tejto sezóne v Primera Division skončili až druhí za rivalom Realom Madrid a v semifinále LM zostali na štíte Chelsea Londýn. Duel proti Baskom, ktorí si zahrali v máji finále Európskej ligy UEFA, je tak pre nich šancou dať peknú bodku za sezónou i Guardiolovým pôsobením. Favoritovi budú chýbať zranení obrancovia Eric Abidal, Carles Puyol aj Dani Alves.
      Tím argentínskeho trénera Marcela Bielsu si chce súboj s favoritom najmä užiť. "Musíme začať uvoľnenejšie ako vo finále EL v Bukurešti. Tam sme boli nervózni a kazili sme prihrávky. Ak zahráme najlepšie, ako vieme, je v našich silách eliminovať Barcelonu," povedal najlepší strelec Baskov Fernando Llorente.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies