FC Barcelona chce aj španielsky Superpohár, Aduriz: Sťažíme im to

NETKY.SK • 13 August 2015, 09:40 • 2 min
FC Barcelona chce aj španielsky Superpohár, Aduriz: Sťažíme im to

BILBAO - Futbalisti FC Barcelona v rýchlom slede po utorňajšom zisku piateho európskeho Superpohára nastúpia v piatok na štadióne San Mames v Bilbau proti domácemu Athleticu v prvom súboji španielskeho Superpohára.

slovakia

left justify in out

Odveta je na programe v pondelok na barcelonskom Nou Campe. Katalánci hodlajú získať piatu trofej v roku 2015, keď už vyhrali španielske double, Ligu majstrov 2014/2015 aj európsky Superpohár v Tbilisi (5:4 pp s FC Sevilla). Zverenci trénera Luisa Enriqueho sú favoritom dvojzápasu, ktorý tradične otvára súťažnú sezónu v Španielsku. Bilbao, ktoré sa v play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 stretne dvakrát so slovenským vicemajstrom MŠK Žilina (20. augusta pod Dubňom, resp. 27. augusta v Bilbau) privíta "Barcu" aj v 1. kole Primera Division v nedeľu 23. augusta.

 

"Po zisku európskeho Superpohára nám nezostáva čas na oddych. Máme veľmi nahustený program, ale chceme vyhrať všetko, čo sa dá. Aj keď to znamená, že hráme každé tri štyri dni," citovala agentúra DPA Enriqueho. Otázne je, či tréner favorita dá priestor Pedrovi, ktorý gólom v predĺžení rozhodol o triumfe nad Sevillou. Veľa sa totiž špekuluje o jeho odchode do Manchestru United, ktorý ale sám Pedro nepreferuje. "Ja z Barcelony odísť nechcem, ale zrejme budem musieť. Nie je to však otázka peňazí, ako to uvádzajú médiá, ale iba otázka hracieho času, ktorý mám. A to je všetko," povedal Pedro po finále v Gruzínsku. Väčšiu časť minulej sezóny totiž presedel na lavičke náhradníkov, čo je ale pri útočnom trojzáprahu tímu Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez logické.

 

V piatok nenastúpia viacerí hráči. Na strane hostí Neymar, ktoré trápi mumps, resp. obrancovia Jordi Alba a Douglas (obaja svalové zranenia). Výber domáceho trénera Ernesta Valverdeho si musí poradiť až bez pätice Inaki Williams, Mikel Rico, Ander Iturraspe, Iker Muniain a Jonas Ramalho. "Je pravda, že nám budú chýbať viacerí dôležití hráči. Ale Barcelone tiež budú chýbať Neymar či Alba. Myslím si, že máme skutočne dobrú šancu vyhrať túto trofej. Áno, Barca má skvelý tím, ale som si istý, že im pripravíme dva mimoriadne ťažké zápasy," povedal skúsený útočník Baskov Aritz Aduriz. Bilbao ale pokojne môže z pozície outsidera Barcelonu zaskočiť, keďže tá ukázala proti Seville, že jej obrana má pred sebou ešte mnoho práce.

 

1. zápas španielskeho Superpohára, piatok 14. augusta, štadión San Mames:

Athletic Bilbao - FC Barcelona

/odveta je na programe v pondelok 17. augusta/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies