FC Barcelona bez treble unisono: Úspešná sezóna

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 12:05 • 2 min
FC Barcelona bez treble unisono: Úspešná sezóna

BARCELONA - V ktoromkoľvek inom klube, azda s výnimkou Realu Madrid, by zisk španielskeho futbalového double považovali za neodškriepiteľný úspech, ale v FC Barcelona sa kľučkuje okolo slova sklamanie.

slovakia

left justify in out

Katalánci síce v nedeľu prikrášlili ligový titul Kráľovským pohárom, ale z Camp Nou ešte stále celkom nevyprchal štvrťfinálový zmar z vypadnutia v Lige majstrov s Atléticom Madrid. Za satisfakciu sa nedá považovať ani finálový pohárový triumf práve na Štadióne Vicenteho Calderóna nad čerstvým víťazom Európskej ligy FC Sevilla. Klubové vyhlásenia vyzdvihujúce double majú najmä vo svetle vlaňajšieho treble zvláštny, akoby ospravedlňujúci odtieň.
 

"Bola to pozitívna sezóna, pozbierali sme v nej štyri zo šiestich trofejí," započítal tréner Luis Enrique aj Európsky superpohár a triumf na klubových majstrovstvách sveta. Druhý nesklopený terčík patrí Španielskemu superpoháru. "Vždy si kladieme tie najvyššie ciele, žiaľ, tentoraz to nevyšlo. Aj súperi k tomu majú čo povedať."

 

Španielska značka FCB v ostatnej dekáde až sedemkrát prispela do klubovej vitríny minimálne dvoma trofejami. Celkový súčet: 27. Siedmy raz vo svojej histórii ovládla obidve domáce súťaže - ligovú aj pohárovú.

 

"Veľmi dobrá sezóna. Áno, dalo sa získať aj treble, ale aj dva zásahy sú veľkolepé," zdupľoval autor víťazného gólu vo finále Copa del Rey Jordi Alba a jeho spoluhráč Gerard Pique pripomenul: "Trajektória tímu je v ostatných rokoch famózna. Chceme v nej pokračovať ďalšími titulmi a úspechmi."

 

"Tento tím nemusí nikomu nič dokazovať. Vyhráva bez ohľadu na to, ktorý tréner ho vedie. Zabáva sa futbalom. Dokáže sa vyrovnať aj s nepriazňou okolia," zakončil Enrique, ktorý má po dvoch sezónach na konte už sedem trofejí a nadväzuje na výsledky Pepa Guardiolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona