FBI zmarila ďaľší teroristický útok, zadržala podozrivého z Minnesoty

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 06:51 • 2 min
FBI zmarila ďaľší teroristický útok, zadržala podozrivého z Minnesoty

MINNEAPOLIS - Americká polícia zadržala 24-ročného muža z Minnesoty, ktorý podľa názoru FBI pripravoval miestny teroristický útok, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Agenti FBI prehľadali mobilný dom v meste Montevideo, kde našli viaceré strelné zbrane, fľaše s Molotovovým koktailom a rúrkové bomby.

Polícia sa domnieva, že zmarila teroristický útok "v štádiu plánovania", uviedla AP. Podľa prvých poznatkov nebola do prípadu zapojená nijaká zahraničná teroristická organizácia.

Zadržaného Buforda Rogersa obžalovali z nedovoleného vlastnenia zbraní. Mal zákaz vlastniť zbraň, pretože ho v roku 2011 uznali vinným z vlámania sa, ktoré bolo posúdené ako vážny zločin.

Hovorca FBI Kyle Loven sa vyhol odpovedi na otázku, či Rogers konal sám, alebo v skupine, a tiež či sa očakávajú ďalšie zatknutia. Vyšetrovatelia predpokladajú, že sa podarilo zachrániť viaceré životy. "Toto vyšetrovanie je veľmi aktívne," povedal Loven.

FBI uviedla, že údajný teroristický útok sa podarilo odhaliť analýzou spravodajských informácií, ktoré získali úrady amerického štátu Minnesota, miestne a federálne úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies