FBI zadržala v Prahe muža: Odrezal penis majiteľovi lekárne v Kalifornii!

NETKY.SK • 9 November 2013, 12:40 • 2 min
FBI zadržala v Prahe muža: Odrezal penis majiteľovi lekárne v Kalifornii!

PRAHA - Česká polícia v spolupráci s americkou FBI nadržala v Prahe muža, ktorý sa podieľal na brutálnom prípade únosu v Kalifornii.

slovakia

left justify in out

Americké úrady v tejto súvislosti obvinili celkovo štyroch ľudí, okrem iného aj z vážneho ublíženia na zdraví, mučenia a lúpeže. Prípad sa týka vlaňajšieho prepadnutia majiteľa špecializovanej kalifornskej lekárne, uviedol dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

Štvorica páchateľov vlani na začiatku októbra prepadla majiteľa lekárne, v ktorej sa predáva marihuana na lekárske účely. Muža uniesli z jeho domu a odviezli ho do púšte. Mučili ho a okrem iného mu odrezali penis, a tak sa ho snažili donútiť, aby im prezradil úkryt svojich peňazí.

Muž, ktorý údajne celý útok naplánoval, Kyle Shirakawa Handley, bol zadržaný už vlani na konci októbra a odvtedy je vo väzbe. Ďalších dvoch páchateľov, Ryana Anthonyho Kevorkiana a Naomi Josette Kevorkianovú, chytila polícia v piatok.

Vo štvrtok (7. novembra) bol zadržaný aj štvrtý páchateľ, Hosejn Najerí, ktorý krátko po čine odcestoval do Iránu. Podľa agentúry Reuters ho zatkli v Prahe vo chvíli, keď sa snažil odletieť do Španielska na návštevu svojej tamojšej rodiny. Teraz sa rokuje o jeho vydaní do USA.

Hovorkyňa českého policajného prezídia Ivana Ježková potvrdila zásah. Cudzinca podľa jej slov zadržali kriminalisti z odboru cieleného pátrania Úradu služby kriminálnej polície, takzvaní lovci lebiek, v spolupráci s americkým Federálnym vyšetrovacím úradom (FBI). Tento úrad totiž požiadal Čechov o spoluprácu a súčinnosť. Podľa hovorkyne je cudzinec v policajnej cele a súd s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o jeho vydaní do USA. Ježková dodala, že zatknutie prebehlo bez problémov a že cudzinec bol v okamihu zadržania veľmi prekvapený reakciou českej polície.

Majiteľ kalifornskej lekárne únos aj ublíženie na zdraví prežil, ale musel byť veľmi dlho hospitalizovaný. Polícia uviedla, že únoscovia z miesta činu ušli aj s jeho poškodenými genitáliami.

Všetkým štyrom páchateľom hrozí v prípade odsúdenia až doživotné väzenie, napísal web iDNES.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies