FBI zadržala kalifornského poslanca

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 13:23 • 2 min
FBI zadržala kalifornského poslanca

SAN FRANCISCO - Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v stredu zatkli prominentného člena kalifornského Senátu Lelanda Yeeho.

slovakia

left justify in out

Razia sa okrem neho týkala celkovo 26 ľudí. Senátora obvinili z ilegálneho obchodovania so zbraňami a korupcie. Bývalý neúspešný kandidát na starostu San Francisca sa k prípadu odmietol vyjadriť a súd ho prepustil na kauciu vo výške pol milióna dolárov (v prepočte asi 363-tisíc eur).

 

V obžalobe zverejnenej kalifornskou prokuratúrou sa píše, že Yee mal zbrane zohnať ako "láskavosť" istému agentovi FBI pracujúcemu v utajení výmenou za príspevok na kampaň. Politik mu mal tiež sprostredkovať schôdzku s predajcom zbraní a preberal s ním detaily toho, aký typ munície potrebuje. 

 

Prípad uškodí členom kalifornskej Demokratickej strany, ktorých dvojtretinová väčšina v miestnom Senáte sa ocitla v ohrození po odsúdení senátora Rona Calderona z korupcie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies