FBI vyšetruje útok podpaľačov na černošský kostol v štáte Mississippi

NETKY.SK • 3 November 2016, 11:42 • 2 min
FBI vyšetruje útok podpaľačov na černošský kostol v štáte Mississippi

GREENVILLE - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) sa začal zaoberať podpaľačským útokom na černošský kostol v meste Greenville v štáte Mississippi. Vandali založili požiar vo vnútri kostola a na stenu nasprejovali nápis na podporu prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K útoku v Greenville, meste obývanom prevažne Afroameričanmi, došlo ešte v noci z utorka na stredu. FBI teraz oznámil, že začal preverovať, či nešlo o rasovo motivovaný útok. Zatiaľ však považuje za predčasný záver, že išlo o zločin z nenávisti, ako to tvrdí starosta Greenville Errick Simmons.

 

Podľa neho išlo o skutok zameraný na zastrašenie voličov pred budúcotýždňovými prezidentskými voľbami. Polícia zatiaľ nevie, kto je za podpaľačský útok zodpovedný. Za informácie vedúce k dolapeniu páchateľa či páchateľov vypísala odmenu 11.000 dolárov.

 

Vandali prenikli dovnútra historického baptistického kostola, v ktorom podpálili kazateľnicu a lavice. Podľa miestnych hasičov bol kostol zničený z približne 80 percent. Na vonkajšiu stenu kostola nastriekali sprejom nápis "Voľte Trumpa".

 

V južanskom štáte Mississippi, kde zhruba 60 percent obyvateľstva tvoria belosi, je jasným favoritom volieb Donald Trump. Volebný štáb republikánskeho kandidáta útok odsúdil a vyjadril nádej v dolapenie a potrestanie páchateľov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies