FBI vyšetruje počítačový útok na filmový festival Sundance v americkom Utahu

NETKY.SK • 24 Január 2017, 09:49 • 2 min
FBI vyšetruje počítačový útok na filmový festival Sundance v americkom Utahu

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) sa zaoberá počítačovými útokmi, ktorým bol vystavený festival nezávislého filmu Sundance, kde sa tento rok premietajú aj filmy o dopingu v športe či kybernetických útokoch.

slovakia

left justify in out

Festival sa začal 19. januára v meste Park City v americkom štáte Utah. Počas víkendu sa zatiaľ neznámym osobám podarilo dočasne zablokovať prístup do systému predaja vstupeniek na podujatie. Na krátky čas bol v okolí miesta konania festivalu aj nevysvetliteľný výpadok internetu.

Tlačová služba festivalu medzičasom ubezpečila, že osobné údaje hercov a producentov filmov neboli pri počítačovom útoku ohrozené.

K počítačovému útoku na festival Sundance došlo krátko po tom, ako sa aj v Park City konal pochod žien na protest proti novému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi. V Park City sa na ňom zúčastnilo viac ako 8000 ľudí. Podobné protitrumpovské pochody sa uplynulú sobotu konali v rôznych mestách USA i v zahraničí.

Sundance Film Festival je najvýznamnejší festival nezávislého filmu v Spojených štátoch. Koná sa vždy v januári v Utahu.

Usporiadateľom festivalu je filmový ústav Sundance Institute, ktorý založil herec a režisér Robert Redford na podporu nezávislých filmárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies