FBI upozornila, že v USA rapídne stúpol počet násilných trestných činov

NETKY.SK • 26 September 2017, 11:29 • 2 min
FBI upozornila, že v USA rapídne stúpol počet násilných trestných činov

WASHINGTON - Počet násilných trestných činov, ktoré zaznamenali vlani v Spojených štátoch, medziročne stúpol o 3,4 percenta, čo predstavuje vôbec najvyšší takýto nárast za uplynulých 25 rokov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo svojej výročnej správe o zločinoch v USA. O 7,9 percent podľa zmienenej správy narástol medziročne počet vrážd v USA. Viac bolo tiež znásilnení, lúpeží a útokov s ťažkým ublížením na zdraví.

 

Aktuálna výročná správa tak potvrdzuje, že nárast, ktorý v súvislosti s týmito násilnými činmi v Spojených štátoch zaznamenali už v roku 2015, zrejme nebol ojedinelým javom, informoval FBI. Dovtedy pritom medziročne takýchto kriminálnych činov výlučne ubúdalo.

 

V novej správe FBI zároveň mierne skorigoval svoje predošlé údaje o násilnej činnosti v USA za rok 2015. Tá totiž predvlani stúpla až o 3,3 percenta, a nie 3,1 percenta, ako pôvodne úrad uvádzal. Počet vrážd sa v roku 2015 zvýšil o 11,4 percenta.

 

Nárast v celkovej miere násilia bol v rokoch 2015, ako aj 2016 vôbec najvyšším, aký medziročne v takejto kriminálnej činnosti zaznamenali v USA od roku 1991, dodal FBI.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies