FBI sprostredkovala zaplatenie výkupného za amerického rukojemníka

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 08:44 • 2 min
FBI sprostredkovala zaplatenie výkupného za amerického rukojemníka

WASHINGTON - Americký federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) pomáhal v roku 2012 rodine amerického rukojemníka Warrena Weinsteina sprostredkovať zaplatenie výkupného jeho únoscom z teroristickej siete al-Káida. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok, ktorý dnes uverejnil denník Wall Street Journal (WSJ).

slovakia

left justify in out

Biely dom minulý týždeň oznámil, že Weinstein nešťastnou náhodou zahynul pri útoku amerického bezpilotného lietadla, ku ktorému došlo v januári tohto roku. Platná americká legislatíva zakazuje vyplácanie výkupného za rukojemníkov.

Na otázku, čo si myslí o článku v denníku Wall Street Journal, hovorca Bieleho domu Josh Earnest odpovedal, že ho nečítal, preto ho nebude komentovať.

 

"Naša politika v tejto oblasti je nemenná," povedal novinárom Earnest. Weinsteina uniesli príslušníci al-Káidy v auguste 2011 v pakistanskom meste Láhaur. Ozbrojení muži vtedy oklamali jeho ochranku a vtrhli do jeho domu. Vtedy sedemdesiatročný Weinstein bol v Pakistane riaditeľom americkej spoločnosti J.E. Austin Associates, ktorá poskytovala poradenstvo celej škále pakistanských firiem a vládnych sektorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies