FBI: Počet policajtov, ktorí zomreli v službe, sa za dva roky skoro zdvojnásobil

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:04 • 2 min
FBI: Počet policajtov, ktorí zomreli v službe, sa za dva roky skoro zdvojnásobil

NEW YORK - Počet amerických policajtov, ktorí prišli o život pri výkone služby, sa od roku 2013 takmer zdvojnásobil. Uviedla to v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na štatistiku amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

slovakia

left justify in out

Podľa údajov FBI zavraždili vlani dovedna 51 policajných dôstojníkov, pričom 46 bolo zastrelených, štyroch zabili vozidlá a jeden policajt bol dobitý na smrť. V roku 2013 pritom zahynulo v službe 27 policajtov, čo predstavuje najnižšie číslo v Spojených štátoch za uplynulých 35 rokov.

 

Ďalších 44 amerických policajtov zomrelo vlani pri dopravných nehodách, najčastejšie pri haváriách automobilov. Iní prišli o život pri nehodách motoriek, náhodnej streľbe, ďalší sa utopili, nadýchali dymu či podľahli zraneniam po tupom údere. V roku 2013 to bolo podľa údajov FBI o päť policajtov menej.

 

FBI zverejnil štatistiku deň po pohrebe newyorského policajta, ktorého zastrelili v službe. Cez víkend prišli o život ďalší dvaja policajti v americkom štáte Mississippi.

 

V Spojených štátoch podľa Reuters prevládajú obavy z úmrtí policajtov v službe a z nehôd, pri ktorých zomierajú civilisti počas resp. po strete s policajnými zložkami. V zámorí takisto prebieha diskusia o primeranosti sily, ktorú používajú tamojší policajti pri zásahoch voči podozrivým.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies