FBI odporúča podať trestné oznámenie na bývalého šéfa CIA Petraeusa

NETKY.SK • 10 Január 2015, 08:23 • 2 min
FBI odporúča podať trestné oznámenie na bývalého šéfa CIA Petraeusa

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a prokuratúra ministerstva spravodlivosti odporučili podať trestné oznámenie voči bývalému šéfovi Ústrednej spravodajskej služby (CIA) generálovi Davidovi Petraeusovi za nevhodné poskytnutie vysoko utajovaných informácií autorke svojho životopisu Paule Broadwellovej, s ktorou mal pomer. Napísal to v piatok denník New York Times.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie ministerstva spravodlivosti sa snaží zistiť, či Petraeus poskytol Paule Broadwellovej prístup k svojmu služobnému emailovému kontu v CIA a ďalším vysoko utajovaným informáciám, približuje agentúra Reuters.
      

Podľa newyorských Timesov, odvolávajúcich sa na nemenovaného predstaviteľa, generál ministerstvu spravodlivosti naznačil, že nemá záujem o mimosúdne vyrovnanie, vďaka ktorému by sa mohol vyhnúť procesu. Petraeus tvrdí, že Broadwellovej utajované informácie neposkytol. Hovorca amerického ministerstva spravodlivosti tieto informácie bezprostredne nekomentoval.
      

Petraeusa vyšetrujú kvôli tajným dokumentom, nájdeným v Broadwellovej počítači a dome. Vyšetrovatelia predpokladajú, že ich zozbierala, kým pracovala na Petraeusovom životopise. V tom čase mala dvojica mimomanželský vzťah, za ktorý sa obaja verejne ospravedlnili. Štvorhviezdičkový penzionovaný generál a bývalý veliteľ amerických ozbrojených síl v Iraku a Afganistane David Petraeus sa po prevalení aféry v novembri 2012 vzdal svojej funkcie šéfa CIA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies