FBI: Nenašiel sa žiaden dôkaz, že vyhrážka bombou v Los Angeles bola skutočná

NETKY.SK • 7 December 2016, 12:11 • 2 min
FBI: Nenašiel sa žiaden dôkaz, že vyhrážka bombou v Los Angeles bola skutočná

LOS ANGELES - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v utorok oznámil, že nenašiel žiaden dôkaz, že vyhrážka bombou, ktorá si vyžiadala zvýšené bezpečnostné opatrenia na stanici metra v kalifornskom meste Los Angeles, bola skutočná. A navyše, podľa FBI anonymný telefonujúci, ktorý vyhrážku oznámil, podobné telefonické hrozby ohlásil zrejme už aj v minulosti.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu polícia Los Angeles a strážnici z úradu šerifa okresu Los Angeles zostávajú vo "zvýšenom stave obozretnosti", uviedla v utorok neskoro večer vo vyhlásení hovorkyňa FBI Laura Eimillerová.

 

Po zuby ozbrojení príslušníci strážili po vyhrážke bombou v utorok stanicu Universal na červenej linke metra - vo vyhrážke sa uvádzalo, že k násilnému činu dôjde práve v ten deň. Starosta Eric Garcetti chcel ukázať odvahu a z tejto stanice metra sa odviezol vlakom do práce.

 

Zároveň informoval, že varovanie bolo anonymné a ohlásené na zahraničnej oznamovacej linke. "Takže táto vyhrážka neprišla priamo od (vyhrážajúcej sa) osoby," povedal Garcetti. "Prišla od človeka, ktorý povedal, že tohto človeka poznajú."

 

Starosta neposkytol podrobnosti. Avšak veliteľ polície v Los Angeles Horace Frank uviedol, že vyhrážku poslal na linku určenú bezpečnosti verejnosti niekto v Austrálii a tento človek sa konkrétne zmienil, že "výbušné zariadenie" bude odpálené na stanici v utorok (6. decembra), dodala tlačová služba City New Service.

 

Pri vchode do stanice červenej linky metra neďaleko filmových štúdií Universal Studios boli stále postavené dočasné zátarasy a niektorí cestujúci sa museli podrobiť kontrolám tašiek. Policajti a strážnici s puškami aj psami pritom stáli vedľa.

 

Do neskorého utorkového večera sa nič nestalo a FBI vyhlásil, že nie je žiaden dôkaz o vierohodnosti vyhrážky. "Na základe výrazne podobných znakov partneri z polície a justície dospeli k presvedčeniu, že anonymný telefonujúci zrejme aj v minulosti ohlásil vyhrážky, ktoré sa nepremenili na čin," dodala hovorkyňa FBI Eimillerová.

 

Informáciu o prípadnej hrozbe odovzdali zahraniční partneri americkému FBI v pondelok ráno a verejnosť sa o nej dozvedela v pondelok večer na tlačovej konferencii.

Vyhrážku stále vyšetrujú. Ak sa ukáže ako falošná, bude to ďalší príklad nesmierne veľkej ceny, akú platia obyvatelia po celých USA za takéto konanie, povedal demokratický člen Snemovne reprezentantov Adam Schiff.

 

Spomínaná linka metra preváža cestujúcich z údolia San Fernando Valley na stanicu Union v centre Los Angeles. Denne sa ňou prevezie okolo 150.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies