FBI navrhuje stíhať exšéfa CIA, generála Petraeusa

NETKY.SK • 11 Január 2015, 12:49 • 2 min
FBI navrhuje stíhať exšéfa CIA, generála Petraeusa

WASHINGTON - Americká prokuratúra navrhuje vznesenie obžaloby voči bývalému šéfovi CIA a svojho času uznávanému generálovi Davidovi Petraeusovi.

slovakia

left justify in out

Podľa FBI a ministerstva spravodlivosti totiž existuje pravdepodobnosť, že generál odovzdal autorke jeho životopisu tajné informácie. Informuje o tom v piatok denník New York Times odvolávajúci sa na tajné zdroje. Kľúčovým bude zistenie, či Petraeus dal novinárke, s ktorú ako neskôr vysvitlo mal milostný pomer, prístup k svojej elektronickej pošte v CIA a ďalším citlivým informáciám. Rozhodujúce slovo v tejto veci bude mať minister spravodlivosti Eric Holder. Rešpektovaný Petraeus akékoľvek porušenie zákona popiera.

 

Petraeus sa po ukončení kariéry v armáde stal šéfom Ústrednej spravodajskej služby (CIA), z postu však odstúpil pre mimomanželský pomer s novinárkou Paulou Broadwellovou. Funkciu prevzal v septembri 2011 po tom, ako odstúpil z postu šéfa veliteľa spojeneckých vojsk v Afganistane. Petraeusa oceňujú za pokrok v boji proti afganskému hnutiu Taliban a pri stabilizácii južných nepokojných regiónov. Svoju povesť si však vybudoval ešte predtým najmä v Iraku, kde takisto šéfoval spojeneckým jednotkám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies