Faymann očakáva od Merkelovej jasné vyjadrenie ohľadom migrantov

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 14:50 • 2 min
Faymann očakáva od Merkelovej jasné vyjadrenie ohľadom migrantov

VIEDEŇ - Rakúsko od Nemecka očakáva, že podporí uzatvorenie balkánskej trasy a jasné vyjadrenie, že "sa nikto nebude môcť rozhodovať, kam pôjde", vyhlásil dnes rakúsky kancelár Werner Faymann.

slovakia

left justify in out

Faymann tiež svoju nemeckú kolegyňu Angelu Merkelovú vyzval, aby nasledovala príklad Viedne a stanovila denné limity na počet žiadateľov o azyl, ktoré je Berlín pripravený akceptovať.

 

"Aj Nemecko potrebuje strop pre utečencov," povedal po rokovaní vlády Faymann, ktorého cituje denník Kurier. Rakúsky kancelár vyzval Merkelovú, aby "jasne a otvorene povedala", že do Európy nemôžu prúdiť migranti nekontrolovane.

 

"Žiadame nemeckú kancelárku, aby v ten deň predložila jasné vyjadrenie," uviedol Faymann pred štvrtkovým summitom EÚ. V opačnom prípade hodlá aj naďalej vyvíjať tlak na balkánsku trasu, ako aj na ďalšie alternatívne pašerácke trasy.

 

Ministerstvo vnútra už podľa neho pripravuje primerané opatrenia na hraničnom priechode Brenner s Talianskom. Utečenci by mali podľa neho pochopiť, že musia prijať aj iné ponuky na premiestnenie do Francúzska alebo Portugalska.

 

Faymann sa týmto vyjadrením pridal k tlaku na nemeckú kancelárku Merkelovú pred štvrtkovým summitom EÚ o utečencoch, konštatuje agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies