Faymann a Orbán by si mali k migrantom zatelefonovať v sobotu ráno

NETKY.SK • 5 September 2015, 08:47 • 2 min
Faymann a Orbán by si mali k migrantom zatelefonovať v sobotu ráno

BUDAPEŠŤ VIEDEŇ - Rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann uskutoční v sobotu o 9.00 h telefonickú konferenciu s rakúskym premiérom Viktorom Orbánom.

slovakia

left justify in out

"Nenecháme ľudí v tejto krízovej situácii na holičkách," odkázal Faymann rakúskej agentúre APA prostredníctvom svojej hovorkyne. Ďalšie kroky sa podľa neho budú úzko koordinovať s Nemeckom. Bližšie podrobnosti k postupu pri riešení aktuálnej krízovej situácie úrad kancelára nateraz neposkytol.


Podľa maďarského ministra riadiaceho úrad vlády Jánosa Lázára sa premiér Orbán opakovane pokúšal telefonovať s kancelárom Faymannom a poslal mu tiež oficiálnu nótu. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI odkázal Faymann Orbánovi, že mu nebude môcť zdvihnúť telefón pred deviatou hodinou v sobotu, dodala APA.

 

Maďarský ústredný operatívny štáb rozhodol pristaviť v priebehu noci autobusy k Východnej železničnej stanici v Budapešti i k diaľnici M1 a ponúknuť ilegálnym migrantom, ktorí sa tam zdržiavajú, odvoz až na maďarsko-rakúsky hraničný priechod v Hegyeshalome. Informoval dnes večer na mimoriadnej tlačovej konferencii v Budapešti Lázár s tým, že na prepravu bude k dispozícii zhruba stovka autobusov.


Lázár zdôraznil, že autobusová preprava migrantov neznamená automaticky, že budú môcť opustiť maďarské územie. V tejto veci očakáva Budapešť stanovisko rakúskej vlády, a to konkrétne o podmienkach výstupu migrantov z Maďarska, respektíve ich vstupu na rakúske teritórium.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies