Favorizovaný Slovan doma len s remízou proti nováčikovi spod Zobora, inkasoval v 88. minúte

NETKY.SK • 1 Október 2017, 12:07 • 2 min
Favorizovaný Slovan doma len s remízou proti nováčikovi spod Zobora, inkasoval v 88. minúte

BRATISLAVA - Hráči úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra ŠK Slovan Bratislava proti nováčikovi z Nitry nedotiahli do úspešného konca dobre rozohraný sobotňajší domáci zápas na Pasienkoch v rámci 11. kola Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

Na vedúci gól Filipa Hološka v 8. min, ktorý zakončil dravý prienik kapitána Borisa Sekuliča a pripísal si piaty presný zásah, odpovedal v 88. min zblízka bývalý hráč "belasých" Tomáš Kóňa. Slovan po polovici základnej časti tohto ročníka najvyššej súťaže síce zostal druhý v tabuľke, odstup na lídra FC Spartak Trnava sa však zvýšil na päť bodov. Nitra sa lepším skóre posunula na tretiu priečku pred Dunajskú Stredu, za bratislavským tímom zaostáva naďalej o jediný bod.

"Začali sme veľmi dobre, rýchlo sme strelili gól. Možno na našu škodu, pretože sme sa asi potom uspokojili a nechali si vnútiť hru Nitry, ktorá vlastne iba bránila, využívala brejky a nakopávala vysoké lopty na vysokého Balaja," uviedol 33-ročný piešťanský rodák Hološko pre televíziu TA3 a pokračoval v hodnotení duelu, ktorý sledovalo v hľadisku len 723 divákov: "Nehrali sme tak, ako sme si predstavovali. V druhom polčase sme mali pár šancí, z ktorých sme mohli dať góly. Mrzí ma, že sme inkasovali v 88. min - strašne neskoro, aby sme naň mohli ešte odpovedať a streliť druhý gól." Český legionár Lukáš Droppa, ktorý odohral na poste defenzívneho stredopoliara celé stretnutie, bol smutný: "Body strácame strašne jednoducho, po našich individuálnych či systémových chybách. Nitra bojovala, ale prakticky nemala príležitosti. A v závere z nákopu nám dajú gól...Takéto góly nemôžeme dostávať."

V nitrianskom tábore vzhľadom na priebeh zápasu zavládla pochopiteľne radosť. "Remíza teší, na Slovane sa veľmi ťažko boduje. My sme si to vydreli na konci. Siahali sme aj na tri body, ale sme spokojní aj s nerozhodným výsledkom. Slovan bol lepší v stretnutí, najmä v hre s loptou, šance si však veľmi neutváral, možno sa uspokojil s rýchlym vedúcim gólom," charakterizoval meranie síl na Pasienkoch 33-ročný skúsený stredopoliar nitrianskeho mužstva Tomáš Kóňa. Ďalší oporný pilier klubu spod Zobora, brankár Lukáš Hroššo pre TA3 skonštatoval: "Prvé polčasy máme už tradične viac defenzívne, držíme však tie zápasy otvorené. To bola aj taktika na sobotu proti Slovanu, vybehnúť na domácich od začiatku by bola asi vražda. Na konci duelu sme verili, že dáme jeden gól, vyšlo to."

Skúsený tréner FC Nitra Ivan Galád na pozápasovej tlačovej konferencii uviedol: "Slovan je pre každé mužstvo v slovenskej lige veľkou výzvou. My sme túto výzvu prijali. Chceli sme dosiahnuť dobrý výsledok, čo sa nám podarilo. Myslím si, že chlapci si ho zaslúžili. Budeme sa snažíť aj v ďalších zápasoch odovzdávať maximum pre farby klubu, v ktorom momentálne všetci pôsobíme."

Lodivod ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič bol smutný a nespokojný z nerozhodného rezultátu proti nováčikovi Fortuna ligy. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas proti súperovi, ktorý už v tejto sezóne viackrát dokázal svoju silu. Snažili sme od začiatku zatlačiť nitrianskeho protivníka, vnútiť mu náš štýl hry a rýchlo skórovať. Aj sme dali gól, chceli sme pridať i ďalšie. V druhom polčase sme však trochu stratili kontrolu nad zápasom. Som veľmi sklamaný, že sa nám opäť nepodarilo udržať vzadu nulu, aj keď inkasovaný gól bol smolný. Už predtým sme však mali možnosti,, keď sme mali pridať druhý gól a rozhodnúť stretnutie v náš prospech," poznamenal srbský kouč "belasých".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies