Favoritmi sú Rusi, najväčšou hrozbou pre nich Fíni

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 15:34 • 2 min
Favoritmi sú Rusi, najväčšou hrozbou pre nich Fíni

MOSKVA - Domáci hokejisti Ruska sú pred štvrťfinálovou fázou hlavnými favoritmi v boji o zlato na majstrovstvách sveta, ktoré sa hrajú v Moskve a Petrohrade. Podľa bývalého úspešného sovietskeho reprezentanta Alexandra Koževnikova Rusi boli hlavnými favoritmi aj pred šampionátom, ale skvelým výkonom v poslednom skupinovom zápase proti Švédom (4:1) sa dostali ešte pod väčší tlak fanúšikov.

slovakia

left justify in out

"Hra mala tempo, spád a padli aj krásne góly. Ten výkon mi pripomínal staré časy našej ´červenej mašiny´," uviedol Alexander Koževnikov v rozhovore pre Sport-Express.


Podľa dvojnásobného olympijského šampióna z rokov 1984 a 1988 sú najväčšou hrozbou pre Rusov Fíni, ktorí disponujú mladým tímom s veľkou porciou talentu a turnajom zatiaľ prechádzajú ako nôž maslom. "Ak budeme premieňať šance, Nemci budú vo štvrťfinále bez šance. V semifinále potom prídu na rad Fíni a to bude najťažší zápas. Očakávam vyrovnané stretnutie a tuhý odpor súpera," povedal Koževnikov, ktorý má v zbierke úspechov aj zlato z MS 1982.

 

Na otázku, čo vraví na výkony Kanady, Koževnikov odpovedal: "Možno budete namietať, ale v tom tíme nevidím skutočnú silu. Majú skvelých hráčov a doteraz hrali dobre, ale bolo to dané aj silou súperov. Tí sa im zväčša poddali už po prvej tretine a potom to už mali jednoduchšie. Nekládli im odpor. Prišli však Fíni a Kanaďania nezareagovali. Zo zápasu na zápas tiež strieľajú menej gólov. Samozrejme, súboje play-off sú úplne iné a kanadskí hokejisti ich vedia hrať. Napriek tomu si nemyslím, že toto mužstvo je kandidát na zlaté medaily," dodal Koževnikov.


Silu fínskeho výberu vystihujú aj slová skúseného útočníka Jussiho Jokinena po triumfe nad Kanadou (4:0). "Nemyslím si, že Kanaďania vychytili výnimočne zlý deň a my zasa superdobrý. Zápas nám vyšiel a čo sme vzadu zanedbali, pochytal náš výborný brankár. Hráme v pohode a užívame si to. Myslím si, že ak v zápase strelíme prvý gól, len ťažko nás niekto zdolá," povedal útočník Floridy Jokinen podľa webu championat.ru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies